Penktokų išvyka

…..Kovo 23 d. Paberžės ,,Verdenės“ penktokai lankėsi Pinigų muziejuje, kur susipažino su pinigų raida nuo seniausiųjų jų formų – grūdų, kriauklių, kailių, gintaro – iki elektroninių pinigų. Taip pat sužinojo, kam reikalingi pinigai, kaip kaldinamos monetos, kas yra gugolas, kodėl auksas yra labiausiai vertinamas metalas ir kt. Mokiniai ir patys aktyviai dalyvavo pažinimo procese, atsakinėjo į klausimus, laimėjo daug netikėtų prizų. Be to, sužinojo, kiek kievienas kainuotų, jei būtų auksinis, nes specialios svarstyklės mokinių kūno masę vertė aukso mase ir parodė ,,vertę“ eurais, doleriais arba kita pasirinkta valiuta, o  duomenis kiekvienam norinčiam atspausdino suvenyriniame talone.
…..Iš Pinigų muziejaus vykome į ,,Ozo kino salę“. Tai  37 vietas turinti salė, įsikūrusi antrajame UAB „Lietuvos kinas“ pastato aukšte, kurią galima vadinti Vilniaus kino veteranu, nesitraukiančiu iš miesto žemėlapio jau ilgus metus. „Ozo kino salėje“ žiūrėjome pačių pasirinktą filmą, prancūzų režisierius Alaino Chabato pasakišką komediją visai šeimai „Kaip išgelbėti Kalėdas“.
…..Išvykos metu gimnazijos penktokai ne tik daug sužinojo, bet ir patyrė daug gerų įspūdžių bei maloniai praleido laiką.
…..
5 klasės vadovė Lina Mikutytė
Istorijos mokytojas Algirdas Baltuškonis
Skip to content