Technologijų kūrybinių darbų paroda „Kuriu Lietuvai, kuriam Lietuvą“

…..Kovo 22 dieną Vilniaus rajone, Maišiagaloje esančiame Houvalto dvare, buvo atidaryta technologijų  kūrybinių darbų paroda „Kuriu Lietuvai, kuriam Lietuvą“. Darbus parodai ruošė ne tik Vilniaus rajono mokyklų mokiniai, vadovaujami savo mokytojų, bet ir patys mokytojai.  Savo kūrybinius darbus parodai parengėme ir mes: Gedimino pilį, kurią padarė technologijų profesinių įgūdžių būrelio nariai (vad. mokyt. Jurijus Pliavgo), veltą kilimą „Rudens gėrybių fiesta“, kurį vėlė 5-IVG klasių mokinių grupė (vad. mokyt. Laima Juodėnienė) bei sapnų gaudyklę, kurią Vilniaus r. technologijų olimpiadoje padarė IG klasės mokinė Karina Boguslavska. Dėmesio sulaukė ir mokytojos Laimos Juodėnienės šilko tapybos darbai „Gamtos motyvai šilke“.
…..Parodai pateikti darbai padaryti įvairiomis technikomis, naudojant skirtingas medžiagas, estetiški, įdomūs, originalūs, atlikti labai kruopščiai. Čia taip pat eksponuojami ir rajoninėje technologijų olimpiadoje ,,100 ateities ženklų“ pagaminti mokinių darbai.
…..Sveikinimo žodį parodos dalyviams tarė bei Maišiagalos miestelio istoriją pristatė Tradicinių amatų centro vedėja Jolanta Lapinskaja.
…..Džiugu, kad parodos dalyviai turėjo galimybę ne tik eksponuoti savo darbus, bet ir dalyvauti kvalifikacijos tobulinimo seminare „Verbų pynimo tradicijos Vilniaus krašte“, kur patobulino etninės kultūros ugdymo kompetenciją, o namo parsivežė pačių rankomis surištas verbas. Edukaciją vedė septintos kartos verbų rišėja Agata Granicka.
…..Visi rankdarbių mėgėjai kviečiami apsilankyti parodoje „Kuriu Lietuvai, kuriam Lietuvą“. Darbai bus eksponuojami iki šių metų balandžio 22 dienos.
…..
Laima Juodėnienė,
Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijos technologijų mokytoja
Skip to content