Nacionalinė karjeros savaitė ,,Verdenės“ gimnazijoje

…..Turbūt kiekvienas prisimename save, stovintį karjeros pasirinkimo kryžkelėje. Sprendimas nelengvas, o kartu ir nulemiantis gyvenimo kelią. Dabar vis dažniau susimąstome, kad mokiniai, kurie mokyklos suole turi pasirinkti ateities profesiją, net neįsivaizduoja, kokias užduotis turi atlikti skirtingų specialybių atstovai ir kokiu keliu eiti, norint tapti geru specialistu. Tad pagrindinis Karjeros savaitės tikslas – tobulinti mokinių asmeninės karjeros valdymo įgūdžius, skatinti sąmoningą profesinį pasirinkimą ir mokymąsi visą gyvenimą bei planuoti karjeros kelią jau šiandien.
…..Karjeros savaitės renginiai vyko ir Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijoje. Baigiamasis šios savaitės renginys –  III – IVG klasės mokinių išvyka į Atvirų durų dienų renginius, kurie vyko Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centre ir Vilniaus kolegijoje.
…..Mokiniai drauge su matematikos mokytoja Dale Brone Jokužiene ir karjeros koordinatore Joana Butėnaite lankėsi Atvirų durų dienoje Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centre, kur apžiūrėjo centro patalpas ir susipažino su įvairiomis specialybėmis: siuvėjo, masažuotojo, floristo, dailių tekstilės dirbinių gamintojo, interjero apipavidalintojo, vizualinės reklamos gamintojo, socialinio darbuotojo padėjėjo, fotografo, kirpėjo, higieninės kosmetikos kosmetiko bei apeigų ir švenčių organizatoriaus. Skirtingų programų dėstytojai pristatė savo dėstomą dalyką. Mokiniai turėjo galimybę užduoti jiems klausimų, susijusių su studijų programomis, ir pamatyti studentus, įsitraukusius į savo mėgstamą veiklą. Dalyvaudami Vilniaus kolegijos atvirų durų ir karjeros dienoje „STUDIJOS. PRAKTIKA. KARJERA 2017“, kuri subūrė ne tik mokinius ir mokytojus, bet absolventus ir darbdavius, mūsų gimnazistai susipažino su profesijomis, kurias galima studijuoti  Vilniaus kolegijoje, sužinojo apie galimas praktikos ir darbo vietas, ko reikia darbdaviui, dalyvavo loterijose.
…..Džiugu, kad tokių išvykų  metu mokiniai turi galimybę geriau pažinti savo asmenines savybes, interesus, gabumus, įgūdžius ir jų sąsajas su karjera. Juk visą gyvenimą būtina išsaugoti norą daryti kažką gero ir naujo, siekti žinių ir būti smalsiems. Šie dalykai padeda pasiekti tikslą.
…..
Dalė Bronė Jokužienė, Joana Butėnaitė, Lina Mikutytė
Skip to content