Renginys „Saugus internete ir vasarą“

…..Minint Vaikų gynimo dieną,  Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijoje vasaros dienos stovyklos ,,Berželis“ vaikams vyko renginys „Saugus internete ir vasarą“. Renginio iniciatoriai – Švietimo informacinių technologijų centras, organizatorės – Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijos pradinių klasių mokytojos.
…..Renginio atidarymo metu vaikai pasakojo, ką jie žino apie internetą,  susipažino su veiklomis, kurias turės atlikti, žiūrėjo vaizdo įrašą ,,Pačiupk bananą“. Vėliau vaikai pasiskirstė į komandas ir aplankė po 5 stoteles. Stotelėse  mokėsi kurti saugius slaptažodžius, sužinojo, kuo nuotraukos internete skiriasi nuo popierinių, kokias nuotraukas galima viešinti, kokių – ne, sprendė testą ,,Ar esi saugus internete?“, mankštinosi improvizuotoje ,,kryžiukų – nuliukų“ rungtyje. Taip pat sprendė kryžiažodžius, piešė virusus, spalvino mobiliuosius telefonus ir pasakojo, kaip jie patys naudoja informacines technologijas savo kasdieninėje veikloje. Be to, žaidė šaradas ,,Ką vasarą veiksiu be kompiuterio?“ ir dalyvavo viktorinoje, kuri vainikavo visą renginį.
…..Visi vaikai už aktyvų dalyvavimą renginyje ,,Saugus internete ir vasarą“ buvo apdovanoti Švietimo informacinių technologijų centro atminimo dovanėlėmis.
…..
Pradinių klasių mokytojos
Skip to content