Stovyklaujame

…..Šauniai vasaros atostogas pradėjo Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijos mažieji. Šešioliktus metus iš eilės juos po savo vėliava subūrė vaikų vasaros dienos stovykla „Berželis“. Stovyklautojai sportavo, iškylavo, pramogavo, sužinojo ir išbandė daug naujų dalykų.
…..Birželio 1 d. vyko stovyklos atidarymas. Stovyklautojus pasveikino ir įspūdingų akimirkų palinkėjo gimnazijos direktorė Violeta Šukevičienė. Kaip ir kiekvienais metais, vaikai susiskirstė į būrius ir kūrė stovyklos emblemas. Taip pat vaikai dalyvavo veiklų kupiname renginyje ,,Saugus vasarą ir internete“. Atlikdami įvairias veiklas, jie sužinojo daug naujo ir naudingo –  kaip saugiai ir tinkamai naudotis internetu.
…..Stovyklautojai apsilankė Paberžės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, susipažino su svarbia gaisrininko – gelbėtojo profesija. Vaikai turėjo galimybę pasimatuoti gaisrininko gelbėtojo darbinę aprangą, apžiūrėjo mašinas ir gelbėjimo įrangą, išbandė vandens srovės stiprumą.
…..Birželio 2 d. pas stovyklautojus atvyko ,,Dino parko“ atstovai su edukacine programa ,,Atrask dinozaurą“. Šios veiklos metu vaikai galėjo pasijusti tikrais archeologais. Išklausę nurodymus ir gavę archeologo įrankius, molio lentelėse stovyklautojai ieškojo dinozauro liekanų. Kiekvienas dalyvis gavo ,,Jaunojo archeologo“ diplomą ir archeologo įrankius.

…..Tačiau šia veikla tyrinėjimai ir atradimai nesibaigė. Tą pačią dieną vaikai dalyvavo projekte ,,Antrasis daiktų gyvenimas“. Jo metu stovyklautojai ne tik sužinojo, kodėl būtina rūšiuoti buitines atliekas, bet ir kaip jas paversti buityje naudingais ir funkcionaliais daiktais. Iš plastikinių butelių kamštelių vaikai darė padėkliukus puodeliams, iš plastikinių butelių – vazas, vazeles bei daiktadėžes. Patys mažiausieji iš kartoninių ritinėlių ir dėžučių kūrė dėkliukus kanceliarijos priemonėms.
…..Birželio 5 d. stovyklautojai vyko į Asvejos regioninį parką, kur lankėsi Dubingių žirgyne. Vaikai aplankė zoologijos sodą, jodinėjo poniais bei grožėjosi įspūdingais parko vaizdais.
…..Birželio 6 d. stovyklautojai  turėjo galimybę išbandyti savo jėgas netradicinėse sporto varžybose –  varžėsi golfo turnyre. Galimybę susipažinti su šio žaidimo paslaptimis stovyklautojams padovanojo Europos geografinio centro golfo klubas.
…..Birželio 7 d.  visi stovyklautojai vyko į Glitiškių kultūros centrą, kur dalyvavo edukaciniame užsiėmime. Vaikai savo kūrybines idėjas perteikė lipdydami iš molio. Padarytais lipdiniais bus gera pradžiuginti savo artimuosius.
…..Paskutinė stovyklos veikla – LRT televizijos piešinių konkursas ,,Mano Lietuva“. Vaikai patys išrinko gražiausius darbus, kurie bus išsiųsti konkurso organizatoriams.
…..Už aktyvų dalyvavimą įvairiose edukacinėse ir pažintinėse veiklose visiems stovyklautojams buvo įteiktos atminimo dovanėlės.
…..Padėkoję stovykloje dirbusioms mokytojoms, palinkėję geros vasaros draugams, mažieji gimnazistai išsiskirstė atostogauti.
…..
Rasa Jarumbauskienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė
Jolanta Jurkšaitienė, pradinių klasių vyresnioji mokytoja
Rima Vaitonienė, pradinių klasių vyresnioji mokytoja
Edita Voiničienė, pradinių klasių vyresnioji mokytoja
Birutė Bakšienė, priešmokyklinio ugdymo pedagogė metodininkė
Skip to content