Šeštokų edukacinė išvyka

…..Lapkričio 13 dieną Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos šeštos klasės mokiniai vyko į Saugomų teritorijų Nacionalinį lankytojų centrą, kur susipažino su naujausia informacija apie Lietuvos saugomas teritorijas.
…..Nacionalinio lankytojų centro ekspozicijos tema — „Saugomos teritorijos. Kelionė gyvenimo ratu“, atspindinti gamtos ritmą ir cikliškumą. Saugomų teritorijų Nacionalinio lankytojų centro tikslas – suteikti žinių apie saugomas teritorijas, kad žmonės suprastų, ką ir kodėl reikia saugoti, kodėl gamtosauga civilizuotai žmonijai darosi vis svarbesnė, taip pat sudominti lankytojus nacionaliniais ir regioniniais parkais, saugomomis rūšimis, kraštovaizdžio ypatumais, kad jie patys norėtų atrasti mūsų krašto gamtos lobius.
…..Ekspozicija, kurią pamatėme, įdomi ne tik turiniu, bet ir vizualiais sprendimais. Įėję mokiniai pasijuto tarsi gamtos apsuptyje: žolynai, paukščiai, žiogai aplinkui, o užvertus galvą – debesys. Jausmas – lyg būtume atsidūrę pievoje ar miške. Šeštokai susipažino su saugomų teritorijų sistema, sukdami susiliečiančius krumpliaračius, pamatė vienintelį Lietuvoje šviesos laikrodį, ,,kalbantį“ stalą, sužinojo, kad Lietuvoje yra 5 nacionaliniai, 30 regioninių parkų, 3 valstybiniai gamtiniai ir 2 kultūriniai rezervatai, apie 300 draustinių, daugiau kaip 500 valstybės saugomų gamtos paveldo objektų.
…..Edukacinę išvyką tęsėme Akropolio prekybos ir pramogų centre, kur kino teatre žiūrėjome filmą ,,Tarp pilkų debesų“, sukurtą pagal lietuvių kilmės amerikiečių rašytojos Rūtos Šepetys to paties pavadinimo romaną. Filmas pasakoja apie skaudžius Lietuvos istorinius įvykius – Stalino represijas XX a. antrojoje pusėje, žmonių trėmimus iš Lietuvos į Sibirą.
…..
6 klasės vadovė Lina Mikutytė
Skip to content