Pradinių klasių gamtamokslinis projektas

…..Spalio 22-26 dienomis Paberžės „Verdenės“ gimnazijos pradinių klasių mokiniai dalyvavo ketvirtus metus iš eilės rengiamame projekte „Tiriamieji darbai artimiausioje aplinkoje“. Šiais metais tyrinėjimai buvo orientuoti į įvairių augalų ir medžiagų savybių pažinimą.
…..Atlikdami įvairias projekto veiklas  mokiniai mokėsi formuluoti klausimus, į kuriuos galima atsakyti atliekant nesudėtingus tyrimus, kelti tyrimų tikslus ir daryti išvadas.
…..Visi pradinukai tyrinėjo gimnazijos aplinkoje augančius medžius, krūmus ir žolynus. Stebėjo kaip susidaro nauja medžiaga (karamelė), kintant kelių skirtingų  medžiagų būsenoms. Tyrė įvairių medžiagų tirpumą vandenyje.
…..Vyresnieji, 3-4 klasių mokiniai, matavo įvairius atstumus iš akies, o vėliau su matavimo prietaisais išlygino paklaidas. Jaunesnieji, 1-2 klasių mokiniai, naudodami laboratorinius prietaisus grupavo medžiagas į lengvas ir sunkias, nardindami jas į vandenį.
…..Paskutinę projekto dieną mažieji aptarė viso projekto veiklas, o ketvirtokai vyko į pažintinę – edukacinę veiklą Etnokosmologijos muziejuje. Jos metu sužinojo daug naujo apie šviesos ,,paslaptis“.
…..Veiklų metu mokiniai naudojosi projekto ,,Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis“ priemonėmis, todėl veiklos buvo dar įdomesnės ir naudingesnės.
…..
Pradinio ugdymo mokytojos
                      
Skip to content