eTwinning projektai

…..Birželio 12 d. Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijoje Mokytojų tarybos vykusiame posėdyje anglų kalbos vyresnioji mokytoja pristatė pranešimą ,,Patrauklus, kokybiškas, praktine tiriamąja veikla grįstas ugdymas, atsižvelgiant į įvairių gabumų mokinius“. Mokytoja pasidalijo gerąja patirtimi apie šiais mokslo metais sėkmingai įvykdytus tarptautinius eTwinning projektus.
…..Pirmasis projektas –  „Kalėdinės atvirutės‟ (partneriai iš Slovakijos ir Turkijos). Gruodžio mėnuo – didžiųjų metų švenčių laukimo metas. Visi nekantriai laukiame Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų. Šiuo šventiniu laikotarpiu mūsų gimnazijos  antros klasės mokiniai dalyvavo tarptautiniame eTwinning projekte „Christmas cards“. Antros klasės ir ikimokyklinės grupės mokiniai darė kalėdines atvirutes ir rašė sveikinimus anglų kalba. Visa gimnazijos bendruomenė projekto partnerių atsiųstomis kalėdinėmis atvirutėmis galėjo pasigrožėti jau prieš Šv. Kalėdas. Jos buvo eksponuojamos gimnazijos užsienio kalbų kabinete.
…..Kitas tarptautinis projektas – „Christmas traditions in Lithuania‟ (partneriai iš Vokietijos), kuriame dalyvavo šeštos klasės mokinės. Jos ruošė medžiagą anglų kalba apie Šv. Kalėdų tradicijas Lietuvoje bei susidomėjusios klausėsi pristatymo apie Šv. Kalėdų tradicijas Vokietijoje.
…..Trečiasis tarptautinis projektas – „Wild animals around us‟ (partneriai iš Ispanijos, Turkijos). Šio projekto metu antros klasės mokiniai skaitė knygutes apie vilką, lapę, pelėdą. Žiūrėjo filmukus anglų kalba apie šiuos gyvūnus, darė plakatus, o iš mokinių pieštų piešinių – knygą. Visa medžiaga apie šį projektą yra patalpinta Padlet ir eTwinning svetainėse.
…..Labai kūrybingi ir išradingi buvo abiejų šalių pradinukai. Mūsų mažieji gimnazistai džiaugėsi projekto partnerių darbeliais, taip pat tikisi, kad jų išsiųsta knyga pradžiugino Ispanijos ir Turkijos pradinukus.
…..Projektai visiems labai patiko, ir kitais mokslo metais tiek mokiniai, tiek mokytojai tikisi įgyvendinti daug naujų ir įdomių projektų.
…..
Anglų kalbos vyresnioji mokytoja Lina Keršulytė
Skip to content