Išvyka į Vilniaus oro uostą

…..Gegužės 21 dieną Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos antros klasės mokiniai lankėsi Vilniaus oro uoste. Tai tarptautinis Vilniaus oro uostas – didžiausias civilinis oro uostas Lietuvoje, įsikūręs Vilniaus pietinėje dalyje Prie pagrindinio įėjimo mus pasitiko gidė Natalija.  Ekskursija prasidėjo nuo išvykimo zonų, kur patenka keleiviai, praėję saugumo patikrą. Į šią zoną patekome pro vidinį (darbuotojų) patikros punktą, mus taip pat patikrino, ar namuose palikome visus draudžiamus daiktus. Sėdę į autobusiuką, pradėjome ekskursiją po oro uosto teritoriją. Oro uosto danga yra subraižyta įvairiaspalvėmis linijomis: vienos žymi automobilių judėjimo kelius, kitos – lėktuvų.  Taip pat sužymėtos lėktuvų stovėjimo zonos, į kurias, kai lėktuvas stovi, gali patekti tik aptarnaujantis personalas. Lėktuvas čia visuomet turi pirmenybę.
…..Autobusiukas trumpam stabtelėjo prie VIP zonos, iš kurios į komandiruotes ir dalykinius susitikimus skrenda LR Prezidentė ir kiti aukščiausi šalies pareigūnai. VIP salėje yra visa reikalinga įranga, kuria atliekamas saugumo patikrinimas. Taip pat čia yra ir darbo kabinetas, kuriame prieš skrydžius dirba šalies Prezidentė, o, esant reikalui, ir kiti asmenys. Judėdami toliau, galėjome gyvai stebėti kylančius ir nusileidžiančius lėktuvus, nes buvo skrydžių pikas.
…..Nuvažiavę į priešgaisrinio gelbėjimo stotį, pamatėme didžiules gaisrines mašinas, apie kurias papasakojo ugniagesiai, be to, jie parodė ir savo aprangą, ir įrangą. Kiekvienam iš mūsų leido pasėdėti mašinos viduje, vėliau, įjungę sirenas, pademonstravo gesinimo žarnos veikimą. Prieš išvykstant į gimnaziją, ekskursijos gidė Natalija visiems antrokams padovanojo atšvaitus.…..
…..Mažieji gimnazistai buvo labai patenkinti, kad išvydo oro uosto darbą iš arčiau, pamatė keleiviams nematomas oro uosto zonas, iš arti stebėjo kylančius ir besileidžiančius lėktuvus, išgirdo ne vieną čia nutikusią neįtikėtiną istoriją. Kupini gerų emocijų ir naujų patyrimų antrokai grįžo į gimnaziją.
…..
Pradinių klasių mokytoja Edita Voiničienė
Skip to content