,,VILNIAUS JOVARAI – 10“

…..Šių metų gegužės 18 d. Vilniaus rajono Juodšilių ,,Šilo“ gimnazijoje vyko jubiliejinė, 10 – oji, Vilniaus rajono lietuviškų mokyklų mokinių meno šventė ,,Vilniaus Jovarai – 10“, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo 100 – mečiui paminėti.
…..,,Lietuva – dainų šalis“ – taip pavadinome savo jubiliejinę programą, kurioje mūsų gimnazijos folkloro grupės ,,Verdenė“ 5 – 10 klasių dainininkai savo pasirodymu sujaudino kiekvieno klausytojo širdį. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazija – ilgametė šios šventės dalyvė. Tai mes savo akimis pamatėme dešimtmečio stende, kuriame buvo iškabintos visų dešimties metų nuotraukos: ir jaunučių choro, ir jaunių choro, ir folkloro grupės ,,Verdenė“ pasirodymai prieš devynerius, aštuonerius, septynerius, šešerius, penkerius … metus. Tai buvo nuostabi akimirka…
…..Už kūrybingus pasirodymus, už krašto tradicijų puoselėjimą šventės pabaigoje visi kolektyvų vadovai buvo apdovanoti Lietuvos švietimo draugijos ,,Rytas“ pirmininko A. Masaičio padėkos raštais, dalyviai ir svečiai vaišinami tortu, o į dangų paleisti trispalviai balionai – svajonių, tikėjimo ir vilties simboliai. Dėkojame visiems: organizatoriams, rengėjams, rėmėjams, visiems prisidėjusiems ir palaikiusiems. Džiaugiamės, kad esame, tikimės, kad ,,Vilniaus jovarai“ gyvuos dar daugelį metų.
…..
Muzikos mokytoja metodininkė Teresė Vinslovaitė
 
Skip to content