Akimirkos iš renginio, skirto Tarptautinei vaikų knygos dienai

…..Kovo 30-ą dieną mūsų, Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“, gimnazijoje buvo paminėta Tarptautinė vaikų knygos diena. Ši diena visame pasaulyje švenčiama balandžio 2-ąją, Hanso Kristiano Anderseno gimimo dieną. Lietuvoje ji minima nuo 1993-ųjų metų. Šios dienos tikslas –  įkvėpti, paskatinti vaikų meilę knygai, daugiau dėmesio atkreipti į vaikų literatūrą.
…..Vaikų knygos dienai paminėti mūsų gimnazijoje buvo surengta  paroda, visą dieną pirmame ir antrame gimnazijos aukšte buvo demonstruojamas filmukas, skirtas Tarptautinei vaikų knygos dienai, apdovanoti geriausi gimnazijos bibliotekos knygų skaitytojai, ypač mokiniams patiko susitikimas su vaikų literatūros rašytoju Vytautu Račicku. Populiariausias vaikų, paauglių ir knygų jaunimui rašytojas Vytautas Račickas  dažnas ir laukiamas svečias Lietuvos mokyklose bei bibliotekose. Mūsų gimnazijoje rašytojas svečiavosi jau trečią kartą. Susitikimą organizavo gimnazijos bibliotekininkė Renata Boguslavska ir pradinių klasių mokytoja Edita Voiničienė.
…..Susitikimo metu Vytautas Račickas maloniai ir šiltai bendravo su jaunaisiais skaitytojais, pasakojo apie savo kūrybą, skaitė ištraukas iš knygų „Berniukai šoka breiką“, „Lukošiukas“ bei atsakinėjo į mokinių ir mokytojų pateiktus klausimus. Rašytojo kūriniai įtaigūs, veikėjai ryškių charakterių, labai nesiskiriantys nuo pačių skaitytojų. Jie patiria tikrus jausmus: myli, pyksta ir atleidžia. Personažai šiek tiek padūkę, autorius juos vadina teigiamais, nesušukuotais išdykėliais. Pasirodo, kad tokie klasės draugai kaip Jokūbėlis ir Karolis gyvena ne tik autoriaus knygoje „Lukošiukas“, bet mokosi ir mūsų gimnazijos 1-7 klasėse. Po susitikimo su rašytoju gimnazijos aktų salėje šurmuliavo tikra knygų mugė: skaitytojai pirko knygas, autorius dalijo autografus.
…..Greitai ir įdomiai prabėgo laikas kartu su rašytoju Vytautu Račicku. Tikimės, kad rašytojas dar ne kartą savo apsilankymu džiugins jaunuosius mūsų gimnazijos skaitytojus, o įkvėpti Tarptautinės vaikų knygos dienos renginių mokiniai dar labiau pamils knygą ir nesiskirs su ja visą gyvenimą.
…..
Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos bibliotekininkė,
istorijos vyresnioji mokytoja Renata Boguslavska
Skip to content