Antrokų išvyka į Vilnių

…..Sausio 11 dieną Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos antrokai vyko  į Lietuvos banko pinigų muziejų Vilniuje, kur dalyvavo įdomioje apžvalginėje ekskursijoje – pamokėlėje „Iš kur atsirado pinigai?“. Įžengę į muziejų, išgirdome skambant prieškario Lietuvos banke naudotą telefoną. Pakėlę ragelį, išgirdome Lietuvos banko valdybos pirmininko balsą. Pirmininkas sveikino mus, atvykusius į Pinigų muziejų, palinkėjo gerų įspūdžių, maloniai ir naudingai praleisti laiką.
…..Ekskursijos vadovas žaismingai ir linksmai papasakojo, kas yra pinigai, iš kur jie atsirado ir kokie pinigai buvo senovėje. Vaikai ne tik klausėsi įdomių istorijų apie pinigus, bet ir patys atsakinėjo į klausimus. Už teisingus atsakymus buvo apdovanoti prizais su muziejaus atributika – skirtukais, pamokų tvarkaraščiais, kalendoriukais, saldainiais. Visus ypač sudomino užduotis, primenanti upės vingį. Sužinojome, kad „Google“ vardas siejamas su žodžiu „Googol“ (gugolas), kuriuo vadinamas skaičius, sudarytas iš 1 ir šimto nulių. Kiekvienas turėjo galimybę, naudodamasis specialiu presu, nusikaldinti sau monetą – knygos skirtuką. Daug vaikų dėmesio sulaukė „Milijono cento piramidė“. Taip pat mokiniai sužinojo, kokie šiuo metu įvairiose pasaulio šalyse naudojami banknotai ir monetos, kokie yra banknotų apsaugos ženklai. Be to, vaikai pasitikrino savo žinias, spręsdami testus kompiuterių terminaluose. Teisingai atsakę į pateiktus klausimus, galėjo  atsispausdint suvenyrinį banknotą – „muštinį“ –  su savo nuotrauka.
…..Diena buvo kupina įspūdžių, kurių mažieji gimnazistai dar ilgai nepamirš. Tai buvo labai įdomi interaktyvi kelionė į pinigų šalį, kurios metu mokiniai ne tik sužinojo daug naujo, bet ir turėjo puikią galimybę pasitikrinti savo žinias.
…..
Pradinių klasių vyresnioji mokytoja  Edita Voiničienė
Skip to content