Pradinių klasių gamtamokslinis projektas

…..Spalio 23-27 dienomis Paberžės „Verdenės“ gimnazijos pradinių klasių mokiniai ir priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai dalyvavo jau trečius metus iš eilės rengiamame projekte „Tiriamieji darbai artimiausioje aplinkoje“. Šiais metais tyrinėjimai buvo orientuoti į savęs ir mus supančios aplinkos pažinimą.
…..Trečios klasės mokiniai vyko į „Smalsių vaikų miestą“, kur susipažino su  erdvėlaivio skrydžiu į kosmosą, greitosios pagalbos ekipažo iššūkiais, liepsnojančio namo gelbėjimu, detektyvinių situacijų narpliojimu, radijo laidų įrašų studija, išbandė kliūčių ruožą virš degančios ugnikalnio lavos, čiuožimą vaivorykšte. Visi kiti pradinukai gimnazijoje žiūrėjo vaizdinę medžiagą ir dalyvavo praktiniame užsiėmime „Asmens higiena“.
…..Kaip ir kasmet, projektą paįvairino mokytojų dalykininkų pamokėlės. Chemijos mokytoja Loreta Vasiliauskienė mažiesiems aiškino, kodėl labai svarbu žinoti, ką valgai ir geri, bei kokios cheminės reakcijos vyksta, maišant įvairius maisto produktus. Biologijos mokytoja Regina Stankevičienė mokė naudotis mikroskopais. Pradinių klasių mokiniai tyrinėjo daržoves, vabzdžius ir įvairių žmogaus organų ląsteles, o priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai – sliekus ir sraiges.
…..Projekte dalyvavo ir gimnazijos specialistai. Sveikatos priežiūros specialistė Daina Juršytė vedė praktinį užsiėmimą „Draugiška kuprinė“. Jo metu mokiniai buvo sveriami, svėrė savo kuprines ir apskaičiavo savo ir kuprinės svorio santykį. Šio užsiėmimimo metu mažieji  išsiaiškino, kokio svorio turi būti kiekvieno mokinio kuprinė. Gimnazijos psichologė Joana Butėnaitė su  mokiniais žaidė žaidimus, kurių metu vaikai patyrė įvairių jausmų ir emocijų. O pirmos klasės mokiniai žiūrėjo prevencinį spektaklį „Po grybuku“.
…..Projekto pabaigoje mokiniai piešė „gerumo obuolius“. Ant nupieštų obuolių rašė padėkas ir dovanojo vieni kitiems.  
…..
Pradinio ugdymo mokytojos
Skip to content