,,Matuojamės” profesiją

…..Šiandien  nepakanka vien pasiskaityti specialybių aprašus. Jaunimui reikia tikro, gyvo pokalbio su profesijų atstovais – specialistais, kurio metu jie išgirstų vertingų patarimų, profesinių subtilybių ir paslapčių.
…..Kovo 31 dieną grupė  Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos IG ir IIIG  klasių mokinių dalyvavo Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centre organizuotame renginyje ,,Ateik, paklausyk, pabandyk, ,,pasimatuok” profesiją“. Pasirinkome dailiųjų odos dirbinių gamybos technologiją. Kodėl? Oda – tai nuostabi natūrali medžiaga, kurios savybės leidžia ne tik naudoti ją įvairios paskirties gaminiams, bet ir kurti dekoratyvinius, meniškus darbus. Naudojant įvairias technologijas, galima pasigaminti ne tik odinę piniginę ar aplanką, dėžutę ar albumą, bet ir sukurti madingus odinius  aksesuarus, paveikslus ir moderniajam interjerui naudojamus dirbinius. Tai puikus amatas, norint kurti verslą arba kūrybingai parleisti  laisvalaikį.
…..Užsėmimą vedė Centro mokiniai, vadovaujami dėstytojų. Renginio metu buvo pristatytos mokymo programos, priėmimo sąlygos, aptarti mokymo proceso organizaciniai klausimai, suprantamai ir aiškiai mokiniams suformuluota praktinė šios profesijos nauda gyvenime.
…..Praktinio užsiėmimo metu mokiniai kūrė knygų skirtukus. Buvo pateikta skirtuko gamybos technologija ir žaliavos produkto kūrimui. Patys mokiniai derino spalvas, rinkosi raštus ir kruopščiai atliko savo užduotis. Vyravo darbinė atmosfera, todėl visiems pasisekė puikiai. Kiekvienas parsivežėme  po knygų skirtuką. Mokinių kūrybiškumą žadino studentų ir dėstytojų vertingi patarimai, kuriant gaminį. Mokiniai viliasi, kad šis mielas, jų pačių rankomis sukurtas produktas pakeis požiūrį į knygų skaitymą.
…..Dėkojame Centro atstovams už suteiktas žinias, įgūdžius ir kvietimą dalyvauti atvirų durų renginyje.
…..
 Štai keletas mokinių atsiliepimų apie renginį:
  ,,Patiko kurti ir gaminti vienu metu”;
  ,,Gal pradėsiu skaityti knygas?”;
  ,,Noriu dar kartą čia atvykti.”
…..
Biologijos mokytoja metodininkė Regina Stankevičienė
Skip to content