Pradinių klasių lietuvių kalbos savaitė

…..Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės‘ gimnazijoje sausio 30  d. – vasario 3 d. vyko pradinių klasių lietuvių kalbos savaitė. Visi pradinių klasių mokiniai turėjo puikią progą parodyti, ką geriausiai geba. Pirmoji diena buvo skirta dailiajam raštui. Visi pradinukai turėjo dailyraščiu perrašyti pateikto teksto ištrauką. Pirmos klasės mokiniai Diana Martyncevaitė, Mariuš Gaidamovičius ir Silvija Viltovskytė tapo dailiausios rašysenos savininkais. Antrokams Ervinui Furmanovui, Ugnei Juzefovičiūtei ir Justui Šukevičiui taip pat pavyko dailiausiai perrašyti tekstą. Trečiokėms Elingai Purlytei, Gabijai Rybakovai ir Skaistei Radavičiūtei pasisekė nugalėti visus klasės berniukus. Ketvirtokės mergaitės taip pat nenusileido berniukams ir perrašė ištraukas dailiausiai, tai –  Kotryna Žigel, Brigita Mežanec ir Aneta Kerulytė.

…..Antroji mūsų savaitės diena buvo skirta raiškiam skaitymui. Mokiniai galėjo patys pasirinkti ištrauką ir raiškiai ją perskaityti. Šiai rungčiai įvertinti pradinių klasių  mokytojos į pagalbą  pasikvietė gimnazijos bibliotekininkę Renatą Boguslavską ir direktoriaus pavaduotoją ugdymui Marijaną Prusakaitę – Semionovą, kad padėtų įvertinti  mokinių skaitymo įgūdžius. Diana Martyncevaitė, Artiom Iljin, Elinga Rubanova ir Mariuš Gaidamovič – geriausiai skaitantys pirmokai. Geriausiai skaitantys antrokai – Izabelė Žitlinskaitė, Justas Šukevičius, Ugnė Juzefovičiūtė ir Ervinas Furmanovas. Trečiokai – Gabija Rybakova, Elinga Purlytė, Skaistė Radavičiūtė ir Kamilė Milinkevičiūtė.  Lavija Rybakova, Kotryna Žigel, Aneta Kerulytė ir Titas Bukauskas tapo geriausiai skaitančiais ketvirtos klasės mokiniais.
…..Trečiąją lietuvių kalbos savaitės dieną rinkome  kūrybiškiausius mokinius. Pradinukai kūrė  ketureilius. Smagu, kad ir patys mažiausieji, pirmokai, sukūrė puikių eilėraštukų. Geriausiais  pripažinti pirmokų  Dianos Martyncevaitės ir Silvijos Viltovskytės, trečiokės Jolitos Krečiūtės ir ketvirtokių Lavijos Rybakovos ir Anetos Kerulytės eilėraštukai.
…..Ketvirtą dieną mokiniai iliustravo pasaką ,,Batuotas katinas“. Buvo išrinkti patys originaliausi darbai: pirmokių Vasarės Ivanauskaitės ir Silvijos Viltovskytės, antros klasės mokinės Aistės Ilčiukaitės ir ketvirtokų  Karinos Frolovos ir Domo Naraškevičiaus.
…..Vasario 3 d. vyko pradinių klasių mokinių meninio skaitymo konkursas. Tai baigiamasis lietuvių kalbos savaitės renginys. Į gimnazijos salę pasiklausyti skambaus žodžio susirinko mokytojai, mokiniai ir visi, kurie myli poeziją. Šis konkursas – tai meilės meniniam žodžiui pavyzdys. Todėl labai džiugu, kad norinčių deklamuoti  kasmet ne mažėja, o daugėja. Konkurso dalyvius pasveikino,  padrąsino ir palinkėjo sėkmės gimnazijos direktorė Violeta Šukevičienė.
…..Jaukioje ir draugiškoje aplinkoje mažieji skaitovai deklamavo lietuvių poetų eilėraščius. Išgirdome priešmokyklinukės pirmuosius bandymus deklamuoti ir tvirtesniu balsu deklamuojančius pradinukus. Kiekvienas skaitomas eilėraštis skambėjo nuoširdžiai ir nuotaikingai. Vaikai puikiai perteikė eilėraščių nuotaiką, mintį.
…..Puikiai pasirodė priešmokyklinio ugdymo grupės skaitovė Evelina Janutėnaitė. Tarp pirmos ir antros klasė mokinių pirmąją vietą iškovojo Ugnė Juzefovičiūtė, antrąją – Nojus Tupikovskis, o trečioji vieta atiteko pirmokei Dianai Martyncevaitei.
…..Tarp trečios ir ketvirtos klasės mokinių labiausiai pasisekė ketvirtos klasės mokinei Anetai Kerulytei, kuri laimėjo pirmąją vietą, antroji vieta atiteko taip pat ketvirtos klasės mokinei Karinai Frolovai, o trečioji  – trečios klasės mokinei Raimondai Zadavičiūtei.
…..Konkurso laimėtojai buvo apdovanoti garbės raštais ir asmeniniais prizais, o visi dalyviai – padėkomis ir atminimo dovanėlėmis.
…..Pradinių klasių lietuvių kalbos savaitė prabėgo akimirksniu. Džiugu, kad kai kurios veiklos jau yra tapusios tradicinėmis, tikimės, kad ir šis renginys taps tradiciniu. Dėkojame visiems, kurie padėjo organizuoti ir vertinti mažųjų gimnazistų veiklas. Tikimės, kad kitais metais vėl susitiksime!
…..
Pradinių klasių vyresnioji mokytoja Jolanta Jurkšaitienė
Pradinių klasių mokytoja metodininkė Rasa Jarumbauskienė
Pradinių klasių vyresnioji mokytoja Rima Vaitonienė
Pradinių klasių vyresnioji mokytoja Edita Voiničienė
Priešmokyklinio ugdymo pedagogė  Birutė Baušienė
Skip to content