Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena

…..2017 m. sausio 13 d. Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijoje vyko jau kasmetine tapusi pilietinė akcija – „Atmintis gyva, nes liudija“.   
…..Vos tik pravėrę gimnazijos duris, tiek mokiniai, tiek mokytojai pajuto, jog ši diena yra ypatinga… Pirmo aukšto fojė buvo pastatytas informacinis stendas, o televizoriaus ekrane  demonstruojamas filmas, skirtas Laisvės gynėjų dienai.  Visi gimnazijos bendruomenės nariai  palaikė visuotinę pilietinę iniciatyvą – įsisegė neužmirštuolės gėlės žiedą, kuris yra  šios dienos simbolis. Jis pasirinktas, norint pagerbti kovotojus už laisvę, nes pačios neužmirštuolės pavadinime užkoduota mintis, jog kovotojai yra nepamiršti ir šiandien. 
…..Klasėse ir koridoriuose ant palangių 8 valandą buvo uždegtos žvakutės, simbolizuojančios šviesą, gyvybę, teisingumą, atmintį ir vienybę. Pirmos pamokos pradžioje visa gimnazijos bendruomenė klausėsi radijo laidos, kurios metu buvo prisiminti tragiški Sausio 13 – osios įvykiai, kalbama apie jų svarbą Lietuvai ir kiekvienam žmogui, tylos minute buvo pagerbti žuvusieji. Likusią pamokos dalį  su mokiniais buvo kalbama apie Sausio 13-ąją, mokytojai dalijosi savo prisiminimais, išgyvenimais, patirtimi.
…..Taip Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijoje buvo prisiminta prieš 26 metus Lietuvos piliečių vieningumo dėka pasiekta ir apginta laisvė. Gyva istorija turi išlikti, todėl labai svarbu nepamiršti Lietuvai svarbių datų ir su pagarba jas minėti.  
…..
Istorijos vyresnioji mokytoja Renata Boguslavska
Skip to content