Rugsėjo pirmosios šventė

…..Per rudeniškai saulėtus takus vingiuoja kelias į gimnaziją. Ruduo jau ant slenksčio. Skaisčios ir didelės rugsėjo žvaigždės, miškais ir paupiais braidantis rūkas,  sidabrinių voratinklių raštai ryto rasos išpraustose žolėse – tai dar vienas nužydėjusios laibakojės vasaros šypsnys.
…..Šiemet Vilniaus rajono Paberžės ,,Verdenės“  gimnazijoje nuaidėjęs Rugsėjo 1-osios skambutis vėl sukvietė mokinius bei mokytojus į klases. Čia susirinko visos kartos: mažiausieji, tik pirmą kartą peržengiantys gimnazijos slenkstį, jaunuoliai, kurie žinių semiasi jau ne vienerius metus, mokinių tėvai bei išmintimi besidalijantys mokytojai. Džiugu, kad pas mus atvyko ir garbingų svečių: Albert Narvoiš –  Vilniaus r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas ir Gintautas Piragius – kredito unijos ,,Saulėgrąža” valdybos pirmininkas, Vilniaus Vytauto Didžiojo LION’S klubo narys.
…..Rugsėjo 1-ąją turėjome progą  išklausyti prasmingą kunigo pamokslą bei  padrąsinančią direktorės kalbą,  išgirsti nedrąsias pirmokėlių eiles, pasidžiaugti originalia, savos kūrybos abiturientų daina.
…..Tegul prasidėjusi nauja kelionė visai gimnazijos bendruomenei būna sėkminga, atverianti neišsemiamus mokslo ir žinių aruodus, kupina užsispyrimo, siekiant kuo geresnių rezultatų.
…..
…..Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Lina Mikutytė
Skip to content