MOKOMĖS PILIETIŠKUMO IR PATRIOTIZMO

…..Sausio 30-31 dienomis gimnazijos 7-8 klasių mokiniai lankėsi Lietuvos muitinės muziejuje. Šių veiklų pagrindinis tikslas – integruotai ugdyti mokinių pilietiškumo, gamtos pažinimo, gyvenimo įgūdžių, profesinio informavimo kompetencijas ir puoselėti patriotiškumo jausmus. Mokiniai taip pat lankėsi Ozo Multkino kino teatre ir žiūrėjo filmus: ,,Kosmoso draugai” ir ,,Milijonieriaus palikimas”.
…..Pirmiausia nuvykome į Muitinės muziejų. Muziejus įsteigtas 1994 metais. Jame kaupiama ir saugoma istorinė, dokumentinė ir kita medžiaga, susijusi su muitinės istorija. Nuo muziejaus veiklos pradžios jo fonduose sukaupta daugiau kaip 7 tūkstančiai įvairių eksponatų. Muziejuje veikia keturios ekspozicijos, kurias mokiniai nuodugniai apžiūrėjo. Pirmojoje iš jų galima susipažinti su muitinės istorija Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Rusijos imperijos laikotarpiais bei 1918 m. atkūrus nepriklausomą Lietuvos valstybę. Antroji ekspozicija apima laikotarpį nuo 1940 metų birželio mėnesio, kai, sovietų valstybės kariuomenei okupavus Lietuvą, muitinės veikla buvo nutraukta. Trečioji ekspozicija pasakoja apie muitinės veiklą nuo 1990 m. kovo 11 d. Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo ir po 2004 m. gegužės 1d. – Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą. Ketvirtojoje ekspozicijoje buvo galima pasigrožėti iš daugelio pasaulio šalių įvairiomis progomis gautais įdomiais suvenyrais ir dovanomis.
…..Išskirtinį dėmesį patraukė jūriniame konteineryje demostruojami sulaikyti kontrabanda gabenti daiktai bei narkotikai.
…..Kinologas įdomiai pasakojo apie savo darbą, neleido mokiniams nuobodžiauti ir visus ragino atsakinėti į gyvenimiškus klausimus, pasitelkiant loginį mąstymą. Mokiniai sužinojo daug naujo ir įdomaus apie šunų biologiją, jų dresūrą, darbą muitinėje bei narkotikų žalą jaunimui. Aštuntokai daug sužinojo apie narkotikų gabenimo, platinimo pavojus bei administracinę nepilnamečių atsakomybę.
…..Muitinės muziejuje mokiniai išgirdo daug naudingos informacijos apie muitininko, kinologo profesijas, jų specifiką, šių profesijų įgijimo sąlygas. Dėkojame muziejaus darbuotojams už šiltą priėmimą bei išsamias edukacijas, siejančias muitinės veiklos istoriją su Lietuvos tautiniu atgimimu.
…..Po edukacinių užsiėmimų mokinių laukė smagios pramogos. Multkino kino teatre septintokai žiūrėjo filmą ,,Kosmoso draugai”, o aštuntokai – ,,Milijonieriaus palikimas”. 
 
7 ir 8 klasių vadovė  Regina Stankevičienė
Skip to content