PAMOKOS GAMTOJE

…..Birželio 20 dieną septintokai mokėsi ir poilsiavo prie Gėlos ežero Nemenčinėje. Tai – vienas švariausių ežerų Lietuvoje. Šio projekto tikslas buvo susipažinti su ežero ir šalia esančio miško ekosistemomis ir jų bioįvairove. Mokiniai tobulino komunikacines, pažintines, socialines, sveikos gyvensenos ir ,,išlikimo gamtoje“ kompetencijas.
…..Džiugino ne tik puiki saulėta vasaros diena, bet ir puiki infrastruktūra: patogios pavėsinės, paplūdimys, ugniavietės, žaidimų aikštelės ir atrakcionai. Mokiniai, vaikščiodami miško takeliais ir ežero pakrante, stebėjo ežero gyvūnus ir augalus,  bandė juos atpažinti. Nustatėme, kad Gėlos ežeras iš tikrųjų yra labai švarus, nes vanduo buvo skaidrus ir jame plaukiojo daugybė žuvų mailiaus. Sužinojome, kad Nemenčinėje, prie Gėlos ežero, yra vienas iš unikaliausių baltojo molio telkinių.
…..Įdomiausia ir atsakingiausia dalis buvo maisto ruoša. Turėjome prisirinkti biokuro ir įkurti ugnį bei iškepti šašlykus. Prie pietų stalo aptarėme mokslo metų sėkmes, numatėme tikslus kitiems mokslo metams.
…..Labiausiai mokiniams patiko maudynės švariame Gėlos ežero vandenyje, žaidimai ir atrakcionai. Laikas prabėgo nepastebimai. Smagu, kad visi buvome labai supratingi, drausmingi, draugiški, paslaugūs ir atsipalaidavę. Buvo labai malonu sutikti buvusius mūsų gimnazijos mokytojus bei mokinius ir su jais pabendrauti.
…..Startas į vasaros atostogas buvo puikus. Grįžome šiek tiek pavargę, bet laimingi, puikiai praleidę dieną.
 
Klasės vadovė Regina Stankevičienė
Skip to content