Prevencinis renginys ,,Saugios atostogos vaikams“

…..Atėjus šiltiems orams vis daugiau vaikų pradeda galvoti apie savo atostogas: ką veiks laisvalaikiu, kur keliaus, ką pamatys bei kokius nuotykius patirs. Deja, vasara gali būti ne tik smagus metas, bet ir laikas, kupinas pavojų. Siekiant užtikrinti, kad vasaros atostogos būtų ne tik smagios, bet ir saugios, birželio 9 d. Medininkų pilies kiemelyje vyko Vilniaus rajono savivaldybės Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorės Julianos Lipinskos organizuotas prevencinis renginys 7-8 klasių mokiniams „Saugios atostogos vaikams“. Į šį renginį buvo pakviesti ir mūsų gimnazijos 7-8 klasių mokiniai. Renginio metu galėjome iš arčiau susipažinti su policijos, ugniagesių gelbėtojų, pasieniečių probacijos tarnybos specialistų ir medikų darbu. Mokiniai galėjo iš labai arti susipažinti su tarnybų veiklomis: išbandyti vandens žarnas, pasimatuoti ugniagesio striukę, susipažinti su pasieniečių veikla ir naudojama technika, išbandyti, kaip veikia alkotesteris bei kaip teikiama pirmoji pagalba. Policininkai vaikus supažindino su naujomis važiavimo paspirtukais taisyklėmis, o pasienio darbuotojai surengė tarnybinio šuns ir jo dresūros demonstravimo seansą.
…..Renginio metu mokiniai   buvo supažindinti su vasaros metu slypinčiais pavojais, vaikai sužinojo daug naudingų patarimų, kaip užkirsti kelią nelaimėms ir suteikti pagalbą joms ištikus, apie vaikų teises bei pareigas, vykdomas nusikalstomas veikas ir jų pasekmes. Mokiniai turėjo galimybę apsilankyti ir pačioje Medininkų pilyje: apžiūrėti istorinius eksponatus, pasižvalgyti po Medininkų apylinkes nuo pilies bokšto, trumpam pailsėti pilies menėje bei pasislėpti nuo alinančios kaitros.
…..Mokiniams labiausiai patiko ugniagesių ir paramedikų veiklos. Renginio veiklų metu sužinojome, kad probacijos tarnybos specialistų veiklos taip pat yra įdomios ir patrauklios. Geriausiai sekėsi atlikti paramedikų užduotis. Smagu, kad mokiniai atsakė į beveik visus jiems pateiktus klausimus, noriai atliko visas užduotis, kiekvienai tarnybai teikė konkrečius, argumentuotus klausimus, aktyviai diskutavo ir buvo draugiški ir korektiški vienas kito atžvilgiu. Daugelis  mokinių ryžosi išbandyti sėdėjimo už grotų policijos automobilyje ,,seansą“.
…..Grįžome smagiai nusiteikę, laimingi, kupini įgūdžių ir žinių, kaip galima išvengti mus supančių pavojų artimoje aplinkoje.
 
Biologijos mokytoja metodininkė Regina Stankevičienė
Skip to content