MOKOMĖS TĖVŲ DARBOVIETĖSE -,,ŠOK Į TĖVŲ KLUMPES”

…..Sėkmingas profesijos pasirinkimas ir karjera yra ne tik mokinio, bet ir jį supančių asmenų (tėvų, mokyklos bendruomenės, būsimų darbdavių) rūpestis. Mokiniui svarbu apsilankyti savo artimųjų darbo aplinkoje, išgirsti suaugusiųjų sėkmės istorijas, susipažinti su jų profesine veikla, plėtoti savo karjeros kompetencijas bei stiprinti sprendimus, susijusius su karjera.
…..Gegužės 26 dieną mūsų gimnazijos 7 klasės mokiniams organizavome renginį linksmu pavadinimu ,,Šok į tėvų klumpes“. Septintokai lankėsi Jeruzalės veterinarijos klinikose ir Vilniaus UNO parke. Klinikose veterinarijos gydytoja dirba septintokės Ugnės mama. UNO parke sutikome buvusį mūsų gimnazijos abiturientą Ričardą. Renginio metu mokiniai tobulino pažinimo mokslines, socialines, komunikacines kompetencijas. UNO parke realizavome SLURŠ programos veiklas.
…..Veterinarijos klinikose mes išklausėme  vet. gydytojos Agnės Stasiūnienės pasakojimą apie jos karjeros kelią po vidurinės mokyklos baigimo, susipažinome su klinikų teikiamomis paslaugomis bei darbo organizacija. Be to, mokiniai atliko praktines užduotis: tyrė šunų kraują ir kačių šlapimą, analizavo gautus rezultatus, formulavo medicinines išvadas apie gyvūnėlių sveikatą. Praktines veiklas mokiniai atliko individualiai ir gautus duomenis lygino tarpusavyje.
…..UNO parke daugelis septintokų lankėsi pirmą kartą, todėl pirmieji žingsniai ,,oro trasomis“ buvo nedrąsūs. Buvęs mūsų gimnazijos mokinys Ričardas Krukovskis ne tik instruktavo, bet ir supažindino mokinius su savo darbo specifika.
…..Grįžome pavargę, bet laimingi. Šypsenos septintokų veiduose – puikus įrodymas, kad edukacinis renginys tikrai pavyko.
…..Dėkojame Jeruzalės veterinarijos klinikų darbuotojams už šiltą priėmimą, metodiškai organizuotus praktinius užsiėmimus. Veterinarijos gydytojai Agnei tariame nuoširdų ačiū  už  pagalbą, organizuojant šį renginį.
 
7 klasės vadovė Regina Stankevičienė
Skip to content