„Senojo dvaro paslaptys“ Markučių dvaro muziejuje

…..Gegužės 19 d. grupelė 6-IIG klasių mokinių lankėsi Markučių dvaro muziejuje. Mokiniai susipažino su dvaro istorija,  sužinojo apie buvusius jo šeimininkus.
…..Markučių dvaro muziejus yra nepaprastai įdomus ir išskirtinis kultūrinis objektas, kuriame galima sužinoti daug apie žymaus poeto Aleksandro Sergejevičiaus Puškino gyvenimą ir kūrybą.  Muziejaus darbuotojai organizavo nuostabią edukacinę ekskursiją, kurios metu mokiniai turėjo unikalią galimybę įsigilinti į senovinių daiktų pasaulį.
…..Ekskursijos metu muziejaus darbuotojai išradingai pristatė vaikams senovinius daiktus, kuriuos naudojo poetas ir jo šeima. Muziejaus darbuotojai nuoširdžiai pasakojo kiekvieno daikto istoriją.
…..Edukacija buvo ne tik informatyvi, bet ir interaktyvi. Gimnazistai buvo skatinami liesti ir išbandyti daiktus, kad pajustų istorijos prisilietimą.
…..Visa ekskursija buvo puiki proga ne tik sužinoti apie senovinius daiktus, bet ir susipažinti su Puškino kūryba ir jo įkvėpimo šaltiniais. Mokiniai buvo sužavėti šios edukacinės ekskursijos atmosfera ir sugebėjimu pristatyti senovinius daiktus gyvais ir įdomiais būdais.
…..Markučių dvaro muziejus sugebėjo įkūnyti šiuolaikinės edukacijos ir istorijos suvienijimą, kuris ne tik padėjo praplėsti mokinių žinias apie Puškiną ir jo laikus, bet ir paskatino jų kūrybinį mąstymą. Tai buvo nepakartojama patirtis, kuri atgaivino Puškino paveldą ir atskleidė jo laikmečio paslapčių žavesį.
 
Rusų kalbos vyresnioji mokytoja Asta Martyncevienė
Skip to content