2 klasės išvyka į Valstybės pažinimo centrą

…..Lapkričio 23 dieną 2 klasės mokiniai lankėsi LR Prezidentūroje įsikūrusiame Valstybės pažinimo centre, į kurį patekome tik pateikę asmens dokumentus ir praėję patikrą metalo detektoriumi.  Mus pasitikęs gidas Mantas papasakojo apie Lietuvos simbolius: vėliavą, herbą, himną. Vaikai sužinojo, ką reiškia šių simbolių spalvos ir vaizdai, kodėl valstybių vėliavoms ir herbams rodoma ypatinga pagarba.
…..Edukacinio užsiėmimo metu vaikai buvo suskirstyti į grupes. Kiekviena grupė gavo savotišką interaktyvų gidą – planšetinį kompiuterį. Nuėję į patalpą, kurios sienas puošė Lietuvos miestų ir miestelių herbai, gavo lapus ir turėjo nuspalvinti gauto herbo šabloną, parašyti miesto pavadinimą, kurio šis herbas yra bei pasakyti herbo simbolių ir spalvų reikšmes. Mokiniai, naudodamiesi naujosiomis technologijomis, susidomėję ieškojo informacijos, susikaupę dirbo, atliko visas užduotis ir  pristatė savo darbus.   
…..Valstybės pažinimo centre praleidome dvi valandas. Tai buvo prasmingas mokymosi procesas kitoje aplinkoje, kuris skatino mąstyti, taikyti jau turimus gebėjimus ir įgūdžius bei padėjo įgyti naujų žinių.
…..Po smagios edukacijos Valstybės pažinimo centre visi smagiai kopėme į Trijų kryžių kalną, nuo kurio grožėjomės puikia Vilniaus panorama.
…..Vėliau vaikai smagiai laiką leido batutų pramogų centre „Skypark“. Čia mus pasitiko treneris, kuris supažindino su saugaus elgesio taisyklėmis. 1600 kv. m. ploto erdvėje mokiniai šokinėjo, nardė į kempinių baseiną, žaidė stalo futbolą. Aukšti šuoliai ir skrydžiai suteikė vaikams neišdildomų įspūdžių ir naujos patirties.
…..Turiningai ir aktyviai praleidę laiką, sužinoję daug naujų dalykų, laimingi ir kupini įspūdžių grįžome į gimnaziją.
…..
Pradinių klasių mokytoja Jolanta Jurkšaitienė
Skip to content