RESPUBLIKINIS ILGALAIKIS VIRTUALUS IKIMOKYKLINIO IR PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO AMŽIAUS VAIKŲ IR PEDAGOGŲ PROJEKTAS „SENOVINIAI ORŲ SPĖJIMAI STEAM VEIKLOSE“

…..Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai  dalyvauja ilgalaikiame projekte ,,Senoviniai orų spėjimai  STEAM veiklose“. Projekto   tikslas  yra  prisiminti senovinius orų spėjimus ir juos perteikti per šiuolaikinį  ugdymo metodą – STEAM.
…..Projektas vykdomas 4 etapais: nuo 2022 m. kovo 7 d. iki 2023 m. vasario 28 d. Šiuo projektu siekiama sujungti tai, kas sena, gal net jau daugumos užmiršta, ir tai, kas inovatyvu ir taikoma šiais laikais.
…..Senovėje, kai dar nebuvo technologijų ir specialiai orų nustatymui sukurtų programų, žmonės orus spėdavo pagal gyvūnų elgesį ar gamtinius reiškinius. Senovės lietuviai be tokių spėjimų neįsivaizduodavo savo dienos, nes oro sąlygos  buvo labai  svarbios ūkio darbams atlikti. Dabar tokie spėjimai jau yra užmiršti arba naudojami labai retai vyresniosios kartos žmonių.
…..Projekto metu mažieji gimnazijos ugdytiniai  jau susipažino ir STEAM veiklose išbandė pavasario ir vasaros orų  spėjimus.  Mažieji tyrinėtojai – atradėjai, žaisdami ir stebėdami gamtą, lavinosi kūrybiškumą, estetinį suvokimą, inžinerijos ir matematikos gebėjimus, mokėsi daryti elementarius apibendrinimus, stengėsi savo žinias perteikti STEAM  veiklose.
…..
Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojos
Skip to content