STOVYKLA ,,BERŽELIS“

…..Šauniai vasaros atostogas pradėjo Paberžės „Verdenės“ gimnazijos mažieji. Dvidešimtus metus iš eilės juos po savo vėliava subūrė vaikų vasaros dienos stovykla „Berželis“. Kaip ir kiekvienais metais stovyklautojai sportavo, iškylavo, pramogavo, sužinojo ir išbandė daug naujų dalykų.
…..Pirmąją stovyklavimo dieną vyko įvairios meninės veiklos: keramikos dirbtuvėse savo kūrybines idėjas vaikai perteikė darbuose, kuriais pradžiugins savo artimuosius. Su šokių mokytoja kūrė įvairias šokio improvizacijas, o muzikos mokytoja mokė stovyklautojus dainų.
…..Antrąją dieną stovyklautojai vyko į Lietuvos etnokosmologijos muziejų. Ekskursijos metu apžvelgė žmonijos ryšius su Kosminiu pasauliu, o vaizdo projekcijose išvydo aukštos kokybės pačių įvairiausių Visatos vaizdų, nuo išryškinančių mūsų planetos unikalumą, iki tolimiausių galaktikų. Ekskursijos pabaigoje kilo į apžvalgos aikštelę, kur iš 32 metrų aukščio atsivėrė įspūdinga Labanoro girios ir 6 ežerų panorama. Edukacinėje programoje ,,Šilumos paslaptys“ tyrinėjo įvairių daiktų šiluminį vaizdą.
…..Trečioji diena buvo skirta sportui – stovyklautojai rungtyniavo įvairiose estafetėse ir stalo teniso turnyre.
…..Ketvirtąją dieną vaikai keliavo į Asvejos regioninį parką, kur susipažino su Radvilų giminės istorija, dalyvavo edukacijoje Jurkiškio upelio slėnyje.
…..Paskutinė, penktoji diena, tradiciškai skirta stovyklos veiklų apibendrinimui. Šiais metais stovyklos uždarymas vyko Pauolės miške. Vaikai dalyvavo orientacinėse varžybose, žaidė nuotaikingus žaidimus, ieškojo ,,lobio“ ir ant laužo kepė dešreles.
…..Už aktyvų dalyvavimą įvairiose edukacinėse ir pažintinėse veiklose visiems stovyklautojams buvo įteiktos atminimo dovanėlės.
…..Padėkoję stovykloje dirbusioms mokytojoms, palinkėję geros vasaros draugams, mažieji gimnazistai išsiskirstė atostogauti.
…..
Pradinių klasių mokytojos
Skip to content