ATVIRŲ DURŲ DIENOS VILNIAUS GEDIMINO TECHNIKOS UNIVERSITETE

…..Atsižvelgdami į gimnazijos vyresniųjų klasių mokinių poreikius, darbo rinkos tendencijas bei ugdymo karjerai tikslus ir uždavinius, kovo – balandžio mėn. II – IVG klasių mokiniams organizavome renginius, skirtus plačiau susipažinti su Vilniaus Gedimino technikos universitetu (VILNIUS TEH). Renginiai vyko kovo 24 ir balandžio 29 dienomis. Juose dalyvavo 21 gimnazistas.
…..Pirmojo virtualaus renginio metu mokiniams buvo pristatyti universiteto fakultetai, studijų programos, prašymų teikimo tvarka, įstojimo sąlygos ir galimybės. Dalis mokinių rimtai susidomėjo šio universiteto architektūros, transporto vadybos ir kitų fakultetų studijų programomis, todėl nusprendėme dalyvauti atvirų durų VILNIUS TECH dienoje. Renginio metu gimnazistai bendravo su visų fakultetų atstovais, domėjosi jiems rūpimais klausimais, sužinojo, ką veikia ,,meikeriai“ ( Pranešimas „Kas yra VILNIUS TECH meikeris“, Ričardas Leščinskas), ir patys ,,išbandė“, kaip veikia technologijų ir mokslo sukurti ,,produktai“. Stojančiųjų priėmimo ir informavimo centro direktorė Dovilė Ulinskaitė (Aula Magna) detaliai supažindino mokinius su stojimo ir priėmimo sąlygomis.
…..VILNIUS TECH universiteto centriniuose rūmuose buvo malonu sutikti gimnazijos absolventus, kurie mus padrąsino ir padėjo surasti norimus objektus.
…..Universitete praleistas laikas prabėgo nepastebimai. Mokinių refleksija: ,,Kaip gerai, kad man pasiūlėte dalyvauti. Radau, kas man patinka“ (Danielius), ,,Pagaliau radau tai, kas man tiktų“ (Edgaras), ,,Tikrai žinau, kad stosiu būtent į šį universitetą“ (Inesa), ,,Buvo įdomu. Pagalvosiu apie studijas čia“ (Tomas).
…..Įsitikinome, kad VILNIUS TECH yra lyderis technologijų mokslų srityje ir užtikrina šiuolaikines į darbo rinką orientuotas studijas, ir tikimės, kad ne vienas gimnazijos abiturientas savo profesinės veiklos kelią pradės nuo studijų VILNIUS TECH.
…..
IV G klasės vadovė Regina Stankevičienė
Skip to content