„Verdenės“ mokinių išvyka į Litexpo parodą „KARJERA & STUDIJOS 2022“

…..Kovo 30 dieną gimnazijos II–IVG  klasių mokiniai lankėsi Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO parodoje „KARJERA & STUDIJOS 2022“. Parodos tema – karjera ir mokymasis visą gyvenimą. Šią temą padiktavo poreikis kalbėti apie tai, kokios kompetencijos ir žinios yra reikalingos jau dabar, kai darbo rinka susiduria su kvalifikuotos darbo jėgos trūkumu, o vis daugiau žmonių renkasi nestandartines veiklas ar keičia studijų kryptį.
…..2022 metų parodos tikslas – padėti atrasti naujas karjeros galimybes įvairaus amžiaus grupių asmenims, atsakyti į visus su karjera ir studijomis susijusius klausimus. Parodos formatas – aktualios informacijos pateikimas, tiesiogiai bendraujant dalyvių stenduose, paskaitose ir pranešimų metu konferencijų salėse, workshop‘uose, neformalių susitikimų metu su mokymo įstaigų ir verslo atstovais, karjeros konsultantais bei garsiomis ir įkvepiančiomis asmenybėmis.
…..Išvykos metu mokiniai  skatinti mąstyti, kalbėtis apie profesijos pasirinkimą. Gimnazistai galėjo pažinti ir įvairias karjeros galimybes Lietuvos ir užsienio įmonėse. Tikimės, kad, susipažinę su ugdymo įstaigomis, mokiniai lengviau pasirinks savo norimą studijų programą. Ši paroda – tai puiki galimybė savarankiškai ieškoti atsakymų, nebijoti iššūkių ir netradicinių sprendimų,  drąsiai ieškoti savęs ir rinktis tai, ko nori.
…..
Bibliotekininkė  Renata Boguslavska
Skip to content