PASKATINAMOJI MOKINIŲ IŠVYKA ,,KALĖDINIS VILNIUS“

…..Gruodžio 8 dieną Paberžės „Verdenės“ gimnazijos mokiniai, lydimi mokytojų Marijanos Prusakaitės-Semionovos, Jolantos Jurkšaitienės, Laimos Juodėnienės ir specialiosios pedagogės Beatričės Naujalienės,   vyko į paskatinamąją edukacinę pažintinę kelionę ,,Kalėdinis Vilnius“. Tai gimnazijos kalėdinė dovana mokiniams už puikų, labai gerą ir gerą mokymąsi bei elgesį, asmeninės pažangos ūgtį, aktyvumą neformaliose gimnazijos veiklose ir klasės gyvenime. Edukacinių veiklų Vilniuje tikslas –  stiprinti mokinių motyvaciją mokytis ir siekti dar didesnės pažangos, puoselėti dvasines, pilietines vertybes, ugdyti etnines, kūrybines, komunikavimo ir pažinimo kompetencijas.
…..Edukacinės pažintinės išvykos veiklos prasidėjo kino teatre ,,Multikino“, kur buvo organizuotas uždaras kino seansas mūsų gimnazistams. Mokiniai žiūrėjo animacinę nuotykių komediją ,,Encanto“. Tai nuostabus muzikinis pasakojimas apie pasiaukojimą ir narsą. Pažiūrėję puikų filmą,  ekskursijos dalyviai lankėsi Katedros aikštėje, kur grožėjosi miesto egle ir šventiškai pasipuošusiu kalėdiniu miesteliu, apsilankė Vilniaus arkikatedros šv. Kazimiero koplyčioje, kur ne tik grožėjosi didinga architektūra, bet ir klausėsi labai įdomaus gidės Irenos pasakojimo.
…..Po skanių pietų mokinių laukė labai šventiška ir kūrybiškumą bei bendradarbiavimą skatinanti saldžioji edukacinė programa ,,Meduolių kepimas ir dekoravimas“. Užsiėmimo metu buvo galima paspėlioti, kodėl kareiviai, eidami į karą, su savimi pasiimdavo meduolį? Kodėl meduoliais prekiaudavo vaistinėse? Kodėl į meduolius dedami prieskoniai? Kodėl glajus ant meduolių vadinamas karališku? Atsakiusieji teisingai, buvo apdovanoti suvenyriniais meduoliais, o sužinojus visus atsakymus, prasidėjo svarbiausia užsiėmimo dalis – kūryba. Išminkę ir iškočioję tešlą, visi lipdė širdžiai ir akiai mielus meduolius, puošė ir margino juos, kaip tik norėjo! Proceso metu taip pat susipažino su meduolių prieskoniais, jų naudojimo istorija. Gražiai įpakuotus savo kūrinius edukacijos dalyviai parsivežė namo ir, žinoma, nudžiugino savo artimuosius Kalėdomis kvepiančiais skanėstais.  
…..Po šiltos ir jaukios meduolių kepimo veiklos laukė daugybė pramogų Vichy vandens parke. Čia mokiniai keletą valandų mėgavosi vandens pramogomis: išbandė plaukimo baseinus, pasisupo ant bangų išdykusių jūros bangų baseine, leidosi nešami sraunios kalnų upės, pajuto krioklių galią, skriejo žemyn įspūdingomis nusileidimo trasomis, o patys mažiausieji pramogavo vaikų zonos baseinuose.
…..Įspūdingos kelionės laikas prabėgo labai greitai. Mokiniai patyrė begalę nepamirštamų emocijų, dar labiau susibendravo, atskleidė savo kūrybines galias, sužinojo ir pamatė daug naujų dalykų ir, žinoma, grįžo kupini įspūdžių ir ryžto ateityje siekti dar geresnių ugdymosi  rezultatų.
…..Nuoširdų AČIŪ tariame gimnazijos administracijai už nepamirštamą kalėdinę dovaną mokiniams!
…..
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui,
lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Marijana Prusakaitė-Semionova
Skip to content