Stovykla „Berželis“

…..Šauniai vasaros atostogas pradėjo Paberžės „Verdenės“ gimnazijos mažieji. Jau šešioliktus metus iš eilės juos po savo vėliava subūrė vaikų vasaros dienos stovykla „Berželis“. Kaip ir kiekvienais metais sportavome, iškylavome, pramogavome, sužinojome ir išbandėme daug naujų dalykų. Viso projekto metu grožėjomės Lietuvos kraštovaizdžiu.
…..Stovyklos atidarymas vyko Glitiškių  kaime, prie Širvio ežero. Pasilinksminę, sukūrę stovyklautojų skanduotę, tvarkėme ežero pakrantę, mokėmės teisingai rūšiuoti atliekas, o iš buitinių atliekų pagaminome funkcionalų daiktą.
…..Gimnazijos lauko klasėje įsirengėme kūrybines dirbtuvėles, kur ne tik teoriškai, bet ir praktiškai susipažinome su senas tradicijas menančiu keramikos amatu – padarėme krepšelius ir spaudus molyje. 
…..Kitą dieną vykome į Rumšiškių liaudies buities muziejų, kur apžiūrėjome ekspozicijas po atviru dangumi: gyvenamuosius namus, ūkinius pastatus ir senovinius rakandus. Lankėmės senovę menančioje pradžios mokykloje. Muziejaus centre sužinojome apie senovės miestelėnų buitį, darbus, tradicijas.
…..Gražia tradicija yra tapusi stovyklos uždarymo šventė, kuri šiemet vyko Neries regioniniame parke. Keliaudami Šilėnų pažintiniu taku, susipažinome su unikaliu Šilėnų kaimu ir miškingomis jo apylinkėmis. Pakeliui aplankėme stebuklinguosius šaltinius, grožėjomės lietuviškų orchidėjų pelke. Lankėmės akmenų skulptūrų parke, keliavome Vilnojos ežero pakrantėmis. Šventės pabaigoje visi stovyklautojai buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis.
…..Palinkėję geros vasaros draugams, padėkoję stovykloje dirbusioms mokytojoms, mažieji gimnazistai išsiskirstė atostogauti.
…..
Pradinių klasių mokytojos
 
Skip to content