PROJEKTAS ,,SEKU SEKU PASAKĄ“

…..Kaip  ir kiekvieną pavasarį, taip ir šiais metais, Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijoje  gegužės 17 – 21 dienomis ,,apsigyveno“ pasakos, prasidėjo pasakų mylėtojų savaitė. Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai, tėveliai ir jų mokytojos organizavo mini projektą ,,Seku seku pasaką“.
…..Projekto tikslas – tobulinti bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, ugdyti vaikų kūrybiškumą, turtinti žodyną bei plėtoti sakytinės kalbos gebėjimus, ugdyti vaikų saviraišką, gebėjimą reikšti emocijas.
…..Pasakos – tai puikus būdas lavinti vaikų kūrybiškumą, sakytinę kalbą bei vaizduotę. Jos ugdo įvairias vertybes: drąsą, jautrumą, užuojautą. Pasakas vaikai labai mėgsta ir noriai jų klausosi ne tik dėl siužeto, bet ir dėl galimybės fantazuoti, kurti ir ,,perkelti“ jų veikėjus į savo žaidimus. Pasakos – vaikų džiaugsmas. Jos leidžia regėti princus, karalius, slibinus, raganas, nykštukus, gyventi jų pasaulėliuose… Pasakos – puiki vertybių skrynia…tai tarsi stebuklas, malonus netikėtumas. Pasakose visada laimi gėris.
…..,,Pasakų savaitės“ metu vaikai dalyvavo įvairiose kalbinėse ir kūrybinėse veiklose. Grupėje įsikūrė ,,Pasakų knygynėlis – skaitykla“, kuri kasdien pasipildydavo  įvairiomis pasakų knygelėmis, atsineštomis iš namų bei rastomis grupėje ar gimnazijos bibliotekoje. Vaikai pristatinėjo  savo mėgstamiausias pasakų knygeles, pasakojo, kokie yra mylimiausi jų veikėjai.  Kiekvieną dieną vaikai  klausėsi sekamų pasakų  ir bandė jas  suvaidinti.
…..Projekte dalyvavo  ir mūsų gimnazijos ikimokyklinio ugdymo grupės ,,Bitutės“ vaikai. Mažyliai su malonumu ,,keliavo  po pasakų šalį“ drauge su vyresniais draugais.
…..Į projekto veiklą  aktyviai  ir kūrybingai   įsitraukė ir ugdytinių tėveliai. Jie drauge su vaikais  namuose  kūrė ir maketavo  pasakų knygeles, padėjo vaikams  gaminti ,,Stebuklingas pasakų  lazdeles“. Tėvelių ir vaikučių sukurtų ,,Šeimos pasakų knygelių“ ir ,,Stebuklingų pasakų lazdelių“   parodėlės vyko  grupėje.
…..Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai inscenizavo K. Binkio pasakėlę ,,Zuikis Puikis“.  Mažuosius žiūrovus  savo kūryba ir išmone žavėjo  Zuikis, Zuikienė, Laputė ir Mokytojas.
…..Projekto pabaigoje  visi jo dalyviai  dar kartelį pateko į ,,Magijos šalį“ ir dalyvavo teatralizuotoje edukacijoje ,,Iš kokios mes pasakėlės?“.
…..Dalyvaudami projekte vaikai išgyveno kūrybos džiaugsmą, mokėsi bendrauti, geriau pažinti save ir  pasaulį, lavino individualias kūrybos galias. Linkime mažiesiems dar ilgai ,,nesiskirti“ su pasakomis, būti smalsiems ir kūrybingiems. Iki kitų susitikimų pasakų šalyje…
…..
Priešmokyklinio ugdymo mokytojos
Skip to content