RESPUBLIKINIS IKIMOKYKLINIO IR PRIEŠMOKYKLINIO AMŽIAUS VAIKŲ STEAM PROJEKTAS ,,LAISVĖS BOKŠTAS“

…..Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai 2021 m. sausio 26 – vasario 15 dienomis dalyvavo respublikiniame ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų  STEAM projekte ,,Laisvės bokštas“, skirtame Vasario 16-ajai, Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti.
…..Projekto tikslas – ugdyti projektavimo, konstravimo, komunikavimo bei bendradarbiavimo įgūdžius, skatinti kelti hipotezes, ugdant loginį mąstymą, lavinant kūrybiškumą. Projekto iššūkis buvo sukonstruoti aukščiausią stovintį bokštą, bokštas negalėjo remtis į kitus objektus ar būti prilaikomas. Bokšto statybai naudojome spageti makaronus, mažuosius zefyriukus, virvelę ir popierinę vėliavėlę viršūnei.
…..Pirmasis išbandymas buvo spageti makaronų trapumas ir zefyrų lipnumas, po to reikėjo įveikti ,,svyrančių bokštų fazę“, galiausiai laukė – vėliavos iškėlimas. Vaikai su malonumu konstravo bokštus, stengėsi juos sutvirtinti, sujungti, patarinėjo draugams, padėjo palaikyti svyrančias konstrukcijas. Į kūrybinį – statybinį procesą įsijungė  ir mokytojos bei jų padėjėjos, pasirodo, kad ne taip  paprasta konstruoti iš makaronų. Pastatę  bokštus, skaičiavome panaudotus spageti makaronus, skaičiai tikrai buvo nemaži, taip pat skaičiavome kiekvieną statinio aukštą atskirai.
…..Dalyvaudami projekte, mažieji gimnazijos ugdytiniai mokėsi įsiraukti į pasiūlytą veiklą, stengėsi susitelkti ir išradingai ją plėtoti, siekdami sumanymų realizavimo. Drauge veikdami, vaikai mokėsi bendrauti ir bendradarbiauti, pratinosi padėti draugams bei džiaugėsi darbo rezultatais.
…..Projektas baigėsi. Grupėse stovi Lietuvos laisvės bokštai su trispalvėmis vėliavėlėmis, o mažieji statybininkai  linksmai  sukrimto likusias statybines medžiagas – zefyriukus.
…..
Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojos
Skip to content