Pradinių klasių mokinių integruotos veiklos ,,Tiriamieji darbai artimiausioje aplinkoje“

…..Kiekvieną rudenį Paberžės „Verdenės“ gimnazijos pradinių klasių mokiniai ir priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai dalyvauja integruotose veiklose „Tiriamieji darbai artimiausioje aplinkoje“. Kiekvienais metais tyrinėjimai turi kryptį – savęs ir mus supančios aplinkos tyrinėjimas ir pažinimas, įvairių medžiagų savybių tyrimas.
…..Kasmet veiklas paįvairina mokytojų dalykininkų pamokėlės. Šiais metais chemijos, biologijos ir fizikos mokytojai vaikams suprantamais terminais aiškino, kodėl labai svarbu žinoti, ką valgai ir geri, kokios cheminės reakcijos vyksta, maišant įvairius maisto produktus, koks įvairių medžiagų, naudojamų kasdieninėje buityje, laidumas šilumai. 
…..Mokiniai dalyvavo ne tik integruotose veiklose, bet ir praktiniuose užsiėmimuose:  svėrėsi patys ir svėrė savo kuprines, sužinojo, ar jų kuprinės tinkamo svorio. Aptarė, kokias svarbiausias priemones reikia turėti, o be kokių gali ir išsiversti. Lygino natūralių ir cheminių dažų intensyvumą, tyrinėjo popieriaus savybes ir jo sąveiką su vandeniu.
…..Veiklų metu mokiniai naudojosi projekto ,,Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis“ įranga ir priemonėmis, todėl veiklos buvo dar įdomesnės ir naudingesnės. Juk bandymai ir tyrinėjimai – aktyvi veikla. Tad džiaugiamės, kad mokiniai turėjo puikią progą kaupti patirtį, diskutuoti, mokytis sutelkti dėmesį, samprotauti ir įtvirtinti jau turimas žinias.
…..
Pradinių klasių mokytojos
Skip to content