Molio edukacija

…..Saulėtą ir šiltą birželio 25 dienos rytą Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos ikimokyklinio ugdymo grupės vaikai vyko į ekskursiją. Mažieji gimnazijos ugdytiniai lankėsi Glitiškių dvare, kur dalyvavo molio edukacijoje.
…..Vaikus pasitiko ir į dvarą pakvietė liaudies meistrė Margarita Čekolis. Pirmiausia keliavome po senovinį dvaro rūmų pastatą, klausėmės jo istorijos. Po to apžiūrėjome liaudies meistrų  keramikų  parodą, sužinojome, kaip gaminami keramikos dirbiniai. Pakilę senoviniais dvaro laiptais į antrą aukštą, patekome į molio dirbtuves. Ikimokyklinukai paniro į vasaros paslapčių  erdvę.  Ant stalų vaikų  laukė nuskinti augalai, medžių šakelės, akmenukai ir molis. Mokėmės sujungti gamtinę medžiagą ir molį. Maži pirštukai mikliai minkė, spaudė, gnaibė, suko ir kočiojo molį.  Po gero pusvalandžio ant stalų  jau rikiavosi pirmieji dirbiniai – medaliai, lėkštės, arbatinukai, puodeliai, dekoratyvinės gyvūnėlių figūrėlės, vazelės. Vaikai džiaugėsi nauja patirtimi, grožėjosi savo ir draugų darbeliais.
…..Edukacija puikiai pavyko, kupini geriausių įspūdžių ikimokyklinukai grįžo į gimnaziją. Vaikai parsivežė ir pilną dėžę savo lipdinių.
…..
Ikimokyklinio ugdymo mokytojos – Birutė Baušienė ir Stanislava Cijunaitienė
Skip to content