PIRMOS KLASĖS MOKINIŲ IŠVYKA Į VILNIŲ

…..Balandžio 4 d. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos pirmokėliai iš naujo pajuto pažinimo džiaugsmą edukacinėje  pažinimo ir atradimų erdvėje ,,Galvasukis“. Ekskursijos metu centro vadovė supažindinimo su skirtingomis teminėmis erdvėmis, mažieji gimnazistai atliko užduotis, parinktas pagal jų amžių. Vaikai, gavę visišką laisvę bandyti ir eksperimentuoti, bandė įvairias veiklas ir žaidimus. O jų išties buvo labai daug ir įvairių: vaikai nagrinėjo eksponatą ,,Niutono lopšys“, rideno ir kėlė rutulius, žaidė lygsvaros žaidimus, išbandė pojūčių dėžę, grojo skirtingais muzikos instrumentai, žaidė stalo žaidimą ,,Džiunglių cirkas“, išbandė virtualios realybės akinius.
…..Išbandę erdvėje esančius žaidimus, vaikai pasinėrė į meninę veiklą. Jie kūrė veidukus iš geometrinių figūrų. Šios edukacijos tikslas – ugdyti vaikų emocinį intelektą ir bendradarbiavimą tarpusavyje, kuriant skirtingų emocijų veidukus. Mažieji karpė skirtingų  dydžių ir spalvų geometrines figūras, klijavo ant apvalaus paviršiaus, taip kurdami savo nuotaiką. Skaičiavo,  kiek ir kokių figūrų panaudojo  kūrybiniame procese.
…..Dviejų valandų edukacijos laikas prabėgo labai greitai. Nusifotografavę su savo kūrybiais darbeliais, mažieji linksmai atsisveikino su edukacijos vadove.
…..
Pradinių klasių vyresnioji mokytoja Rima Vaitonienė
Skip to content