Akimirkos iš renginio, skirto Tarptautinei vaikų knygos dienai

…..Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijoje Tarptautinė vaikų knygos diena buvo paminėta linksmai ir įsimintinai. Šventinę dieną bibliotekoje veikė paroda, koridoriuose buvo paruošti informaciniai stendai, visą dieną pirmame ir antrame gimnazijos aukštuose buvo demonstruojamas filmas – skaidres, skirtas Tarptautinei vaikų knygos dienai.
…..Ypatinga ši diena buvo jauniausiems mūsų gimnazijos nariams – priešmokyklinukams ir ikimokyklinukams. Jie gimnazijos bibliotekoje dalyvavo edukacinėje veikloje. Didelis susidomėjimas, meilė knygai spindėjo mažųjų akutėse. Įdėmiai klausydamiesi bibliotekininkės pasakojimo, sužinojo, kada ir kodėl minima Tarptautinės vaikų knygos diena, prisiminė šią dieną gimusį garsų pasakų kūrėją Hansą Kristianą Anderseną. Mažiesiems buvo be galo įdomu susipažinti su gausybe knygų. Vaikai šurmuliavo, vartydami įdomias, spalvingas knygutes. Jaunieji knygų bičiuliai  pasakojo apie skaitytų pasakų veikėjų nuotykius, dalinosi savo išgyvenimais, džiaugėsi pasakų  stebuklais. Susikaupę vaikai minė mįsles apie knygas, spalvino rašytojo Hanso Kristiano Anderseno knygų personažus, klausėsi ne tik jo sukurtų pasakų, bet ir žiūrėjo filmukus, sukurtus šių pasakų motyvais.
…..Edukacinio užsiėmimo pabaigoje, užsidėję stebuklingus žaliuosius fantazijos akinukus, mažieji pasakų mylėtojai buvo ,,užburti“ stebuklingais saldžiais akmenukais. Visi knygų  šventės dalyviai pažadėjo kasdien draugauti su knygelėmis, jas mylėti ir saugoti. Šventinis renginys baigėsi, ir mažieji gimnazijos ugdytiniai išskubėjo į savo grupes, nešini naujomis pasakų knygelėmis…
…..
Gimnazijos bibliotekininkė Renata Boguslavska
Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Birutė Baušienė
Priešmokyklinio ugdymo mokytoja  Irina Daugvilienė
Skip to content