Išvyka į LR Seimą ir Europos informacijos biurą

…..Sausio 21–22 dienomis Paberžės „Verdenės“ gimnazijos I–IIG klasių mokiniai lankėsi LR Seime bei Europos informacijos biure pagal projekto „Mokyklos – Europos Parlamento ambasadorės“ (MEPA) numatytas veiklas. Europos informacijos biuro interaktyvioje paskaitoje gimnazistai gilinosi į ES institucijas ir patys jas lygino su LR valstybinėmis institucijomis. Gimnazistai turėjo puikią progą sužinoti daugiau apie Lietuvos narystę Europos Sąjungoje. Taip pat mokiniams buvo pateikta išsami informacija apie ES, Seimo komitetų ir komisijų veiklą, LR Seimo atliekamą svarbų vaidmenį ES politiniame gyvenime. Išskirtinio dėmesio sulaukė šiuo metu visai Lietuvos visuomenei bei mūsų šalies ateičiai aktualūs „Brexit“ – Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES – klausimai. Džiaugiamės, kad mūsų gimnazistai išreiškė susidomėjimą Europos Sąjungos tematika ir aktyviai dalyvavo šioje pamokoje.
…..Projekto dalyviai taip pat lankėsi LR Seimo rūmuose. Ekskursijos metu gimnazistai sužinojo, kaip vyksta LR Seimo darbas, kokios jo veiklos sritys, kaip priimami įstatymai, susipažino su Lietuvos valstybės valdymo sistema, Parlamento veikla, įstatymų leidybos procedūra. Mokiniai, sėdėdami aukštas pareigas užimančių valdininkų kėdėse, patys inscenizavo įstatymo svarstymą, priėmimą bei tvirtinimą.
…..Įkvėpti naujų žinių apie politiką bei aktyvų pilietiškumą Lietuvoje ir Europos Sąjungoje, mūsų gimnazistai tęsė pažintinę edukacinę kelionę. Jie Ozo kino salėje žiūrėjo filmą „(Ne)tikros prancūziškos vestuvės“, kuriame puikiai bei šmaikščiai parodomi globalaus pasaulio ir multikultūriškos visuomenės iššūkiai bei kartų požiūrio skirtumai į tuos pačius klausimus.
…..Pasak projekto dalyvių, jie pagilino jau turimas žinias, sužinojo daug naujo, praplėtė akiratį bei smagiai praleido laiką.
…..
MEPA vyresnieji ambasadoriai:
Anglų kalbos vyresnioji mokytoja Jūratė Keršulytė
Istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytojas Algirdas Baltuškonis
Skip to content