Kalėdinė pasaka – detektyvas ,,Bitutės ieško Kalėdų“

…..Gruodžio 21 dieną Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos ikimokyklinio ugdymo grupės ,,Bitutės“ vaikai sugužėjo į šventiškai papuoštą gimnazijos salę. Suskambo muzika ir prasidėjo stebuklinga kalėdinė pasaka.
…..Vaikus aplankė Meškiukas ir  Tigriukas, jie kvietė mažuosius draugus pažaisti ir pažvejoti. Žvejodami visi drauge, pagavo ne žuvytes, o dėžutę su Kalėdų šalies žemėlapiu. Ir margaspalvis vaikučių, žvėrelių ir tėvelių būrys leidosi ieškoti Kalėdų ir patirti kalėdinių nuotykių. Keliaudami miško takeliu, jie sutiko Pelytę, kuri graužė kukurūzus. Vaikai skaniai pasivaišino, bet, deja, Pelytė nieko nežinojo apie Kalėdas, todėl keliautojai žygiavo tolyn. Žiūrėdami į žemėlapį, žygeiviai pamatė Laputės namuką. Laputė šventė savo gimtadienį. Vaikai ir žvėreliai pasveikino Laputę – drauge su ja šoko, dūdavo, dainavo, padovanojo jai savo draugystę. Staiga prasidėjo pūga, ir linksmieji keliauninkai pasislėpė oloje. Pasibaigus pūgai, bitučių būrys sutiko Triušį ir Ežiuką. Jie pakvietė vaikučius pasportuoti, pasistiprinti ir sušilti prie židinio. Keliauninkai teiravosi Ežiuko ir Triušio, kur jiems toliau keliauti, kad rastų Kalėdas. Ežiukas parodė vaikams ir žvėreliams stebuklingas baltąsias rodykles, kuriomis reikia sekti, norint rasti Kalėdas.
…..Margaspalvis pėdsekių būrys žygiavo toliau nurodyta  kryptimi. Iš tolo pasigirdo kalėdinė melodija. Miško laukymėje keliautojai rado spindinčią stebuklingą eglutę, o po ja – daug daug dovanėlių. Štai ir ilgai ieškota Kalėdų šalis!  Bitutės atsisveikino  su Tigriuku ir Meškiuku, dėkojo jiems už nuostabią kelionę ir sveikino visus su linksmąja Kalėdų švente.
…..P.S. Stebuklingo kalėdinio miško gyventojai pranešė, kad ,,Bitučių“ kalėdinę pasaką kūrė ir vaikams vaidino jų mylimos mamytės: Liucija, Justina, Rūta, Oksana ir Rima. Margaspalvius  drabužėlius visiems vaikučiams pasiuvo mamytė Alina.
…..
Ikimokyklinio ugdymo mokytojos Birutė Baušienė, Stanislava Cijunaitienė
Skip to content