Mokinių kalėdinė išvyka ,,Nesenstantis Vilnius“

…..Gruodžio 19 dieną mūsų gimnazijos 1-8 ir I-IVG  klasių mokiniai vyko į edukacinę pažintinę kelionę ,,Nesenstantis Vilnius“. Tai graži gimnazijos kalėdinė dovana geriausiai besimokantiems, aktyviausiems, padariusiems pažangą moksle mokiniams.
…..Edukacinių veiklų Vilniuje tikslas –  siekti stiprinti gimnazijos mokinių pilietiškumą ir dvasinių vertybių puoselėjimą, ugdyti mokinių etines, kūrybines, komunikavimo ir pažinimo kompetencijas.
…..Edukacinė pažintinė išvyka prasidėjo apžvalgine ekskursija po Vilniaus senamiestį. Mokiniai turėjo progą pasigrožėti Katedros aikštės ir Rotušės kalėdinėmis eglutėmis bei šventiškai pasipuošusia mūsų sostine.
…..Po apžvalginės ekskursijos vykome į MO muziejų. MO muziejus, įkurtas asmenine mokslininkų Danguolės ir Viktoro Butkų iniciatyva, beveik dešimtmetį veikė kaip muziejus be sienų. Sukauptą 5000 modernaus ir šiuolaikinio meno kūrinių kolekciją sudaro Lietuvos dailės aukso fondas nuo XX a. 6-ojo dešimtmečio iki šių dienų. Nuo 2018 m. spalio 18 dienos MO tapo gero laisvalaikio vieta. Čia užsukti kviečia parodos, kinas, edukaciniai užsiėmimai, koncertai ir kiti renginiai, skirti įvairioms amžiaus grupėms. Vienas iš MO tikslų yra burti aktyvią bendruomenę – MOdernistus – kurie palaiko MO idėją ir padeda kurti naująjį muziejų drauge. Apžiūrėjome šiuolaikinės tapybos parodą ,,Kintanti realybė. Kontrolės praradimas“ ir fotografijų parodą ,,Praeinantis kasdienis gyvenimas“.
…..Pažintį su sostine tęsėme Vilniaus TV bokšte. TV bokštas yra aukščiausias statinys mūsų šalyje ir teisėtai užima garbingą vietą tarp aukščiausių pasaulio televizijos bokštų. Pagal aukštį jis yra 8-as Europoje ir 26-as pasaulyje.165 m aukštyje esančioje TV bokšto žiedinėje dalyje – 19-ame bokšto aukšte (55-ame aukšte lyginant su daugiabučiais pastatais) grožėjomės žiemiškais Vilniaus vaizdais. Iš čia,  esant giedram orui, Vilniaus miestas ir jo apylinkės matomos net 50 km spinduliu.
…..Papietavę restorane – kavinėje „Paukščių takas“, vykome į Multikino kino teatrą, kur žiūrėjome naują filmą ,,Grinčas“. Tai Dr. Seuss knygomis paremtas filmas, kuris pasakoja istoriją apie garsiausią visų laikų piktadarį Grinčą, pavogusį Šv. Kalėdas. Tai linksma, šilta ir vizualiai patraukli istorija, kupina optimizmo ir kalėdinės dvasios.
…..Laikas Vilniuje prabėgo labai greitai. Kelionės ,,Nesenstanti Vilnius” metu mokiniai ne tik gerai praleido laiką, bet ir patyrė daug gerų emocijų. Grįžome kupini  ryžto siekti dar geresnių ugdymosi  rezultatų ir garsinti  gimnaziją gražiais projektais bei  gerais darbais.
…..Nuoširdų ačiū tariame gimnazijos administracijai už gražią kalėdinę dovaną.
…..
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Lina Mikutytė
Skip to content