Kalėdinė mugė

…..Gruodžio 18 dienos nuostabiai gražią žiemišką popietę Vilniaus r. „Verdenės“ gimnazijos bendruomenę subūrė ,,Kalėdinė mugė“. Gimnazijoje tvyranti kalėdinė nuotaika jau iš ryto kvietė visus bendruomenės narius nelikti abejingais ir ruoštis šventei. Visų klasių mokiniai paruošė savo staliukus su vaišėmis. Gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė pasveikino visus susirinkusius ir atidarė jau tradicine tapusią šventę. Šventėje dalyvavo Paberžės Švč. Jėzaus Širdies parapijos klebonas Marek Gladki ir kunigas vikaras Juzef Makut. Nuoširdų sveikinimo žodį tarė kunigas Juzefas ir šurmulio pilno įvykio metu kvietė visus dalintis džiaugsmu. Visiems nuotaiką kėlė ir kalėdinę dvasią skleidė mokytojo Tado vadovaujamas pučiamųjų kvartetas, atlikęs kūrinį „Ateikite, žmonės“.
…..Mokinių paruošti gardėsiai džiugino akį, stebino estetiškumu, skaniai kvepėjo ir kvietė pirkti! Rodėsi, šių skanėstų galėtų pavydėti patys geriausi konditeriai. Mokinių rankomis pagaminti rankdarbiai liudijo mūsų tarpe esant kūrybingų, darbščių mokinių. Pasitinkant gražiausias metų šventes, rankų darbo muiliukai, mediniai šaukštai, mentelės, žvakidės puikiai tinka originaliai dovanai ar netikėtam siurprizui artimam žmogui, draugui.
…..Visi, įsigiję kalėdinių kepinių, dailės kabinete įsikūrusioje arbatinėje vaišinosi arbata, bendravo. Mugės metu mokiniai ne tik smagiai leido laiką, vaišinosi, bet ir užsidirbo pinigų, kuriuos planavo išleisti mieloms smulkmenoms įsigyti.
…..Gražus renginys šią kalėdinę savaitę visus mus nuteikė prasmingam Kalėdų laukimui ir turiningiems ateinančių metų darbams.
…..Kalėdinę mugę organizavo technologijų mokytoja Laima Juodėnienė, dailės mokytoja Sonata Vasyliūtė-Čepukėnienė, bibliotekininkė Renata Boguslavska.
 …..
 Dailės mokytoja Sonata Vasyliūtė-Čepukėnienė
Skip to content