Paberžės „Verdenės“ gimnazija – parodos „Mokykla 2018“ dalyvė

…..Lapkričio 23-24 dienomis Paberžės „Verdenės“ gimnazijos mokytojų ir mokinių grupė dalyvavo svarbiausiame Lietuvos švietimo bendruomenės metų renginyje, švietimo inovacijų parodoje „Mokykla 2018“.
…..Ateities mokyklos erdvėje vyko Lietuvos mokyklų patirčių pristatymas „Mokymasis be sienų. Bendrųjų ir dalykinių kompetencijų vienovė, siekiant vaiko asmeninės pažangos“. Įvairias praktines tiriamąsias veiklas, kurios įtraukia skirtingo amžiaus ir gebėjimų mokinius, stendiniame pranešime pristatėme ir mes. Renginio metu pranešimą „Patrauklus, kokybiškas, praktine tiriamąja veikla grįstas ugdymas, atsižvelgiant į įvairių gabumų mokinius“ susirinkusiems parodos dalyviams skaitė gimnazijos biologijos mokytoja metodininkė Regina Stankevičienė. Pranešime buvo kalbama apie tai, kad kasdienis darbas klasėje, vienijančioje skirtingų galimybių, polinkių, poreikių mokinius, reikalauja iš mokytojo kasdien planuoti savo darbą ir atverti erdvę kūrybingumui ir iniciatyvai. Į tai mūsų gimnazijoje orientuojamos įvairios praktinės tiriamosios veiklos, kurių metu įvairių dalykų mokytojai ne tik įtraukia skirtingo amžiaus ir gebėjimų mokinius bei sudaro sąlygas jiems bendradarbiauti, kartu įgyti ir praktiškai pritaikyti bendrąsias kompetencijas, bet ir siekti aukštesnių ugdymosi rezultatų. Toks ugdymas gimnazijoje vyksta nuo pačių mažiausių, ikimokyklinio ugdymo grupės vaikų, iki pačių vyriausių gimnazistų.
…..Dalyvavimas parodoje suteikė progą ne tik pasidalinti gerąja patirtimi su Lietuvos švietimo atstovais, bet ir pasisemti idėjų, naujų sumanymų, kaip įdomiai, patraukliai ir prasmingai organizuoti ugdymą, kokią mokomąją medžiagą pateikti mokiniams, kaip ugdyti jų kūrybiškumą ir norą daugiau žinoti, kad plėtotųsi supratimas, požiūriai, keistųsi vertybės.
…..
Direktoriaus pavaduotojos ugdymui
Violeta Kaziūnienė,
Marijana Prusakaitė-Semionova
Skip to content