Suaugusiųjų mokymosi savaitė „Lietuva mokosi: iš praeities į ateitį“

…..2018 m. lapkričio 19 – 25 dienomis Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacija kvietė švietimo, kultūros ir meno, verslo įstaigas, institucijas, organizacijas ir visus suaugusiuosius kurti MOKYMOSI šventę – devynioliktąją suaugusiųjų mokymosi savaitę „Lietuva mokosi: iš praeities į ateitį“, kuri buvo skirta atkurtos Lietuvos šimtmečiui.
…..Prie šios iniciatyvos lapkričio 19 ir 22 dienomis prisijungė ir mūsų, Vilniaus r Paberžės ,,Verdenės“, gimnazijos bendruomenė, kuri visus suaugusiuosius kvietė pradėti mokytis šiandien ir tęsti mokymąsi ateityje. Mokėmės būti kitokie: kūrybiški, netradiciniai, ieškantys naujovių, nenuobodūs. Juk, jei kitokie būsime mes, kitokie – laisvi ir nepriklausomi – bus mūsų vaikai bei anūkai, kitokia – moderni ir šiuolaikiška – mūsų visuomenė, kitokia – šviesesnė ir džiugesnė mūsų ateitis. Visi drauge ieškojome galimybių mokytis kitaip, su kitu ir kito, nei mokėmės iki šiandien, mokėmės išlaisvinti savo kūrybiškumą.
…..Gimnazijoje vyko seminaras ,,Vidiniai žmogaus resursai“, kurį vedė etikos mokytojas Deividas Podleckis, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Lina Mikutytė skaitė pranešimą ,,Apie knygas ir skaitymą nuo mažų dienų“. Po pranešimo vyko diskusija apie skaitymo atveriamas galimybes, naujausias knygas bei apie naująją skaitymo skatinimo programą. Socialinė pedagogė, logopedė Rima Rybakova skaitė pranešimą ,,Vaiko kalba mūsų rankose. Metodinės rekomendacijos tėvams, kaip tinkamai ugdyti vaikų kalbinius gebėjimus“, o technologijų mokytoja Laima Juodėnienė pakvieti visus dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse ,,Gamtos dovana – interjero puošmena“. Čia susirinkusieji gamino kalėdines dekoracijas iš gamtinės medžiagos.
…..Nuoširdžiai dėkojame visiems dalyvavusiems gimnazijoje vykusiuose suaugusiųjų mokymosi savaitės renginiuose bei mokytojams, organizavusiems veiklas. Mokymosi džiaugsmo įvairovė yra begalinė. Ir ši suaugusiųjų mokymosi savaitė gimnazijoje buvo būtent tam ir skirta – atrasti, sužinoti, nustebti.
…..
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Lina Mikutytė
Skip to content