Mokslo metų atidarymo šventė gimnazijoje

…..Jau 26 – ti  metai, kai Paberžės ,,Verdenės“ gimnazija kiekvieną rudenį atveria duris į mokslo šalį, kurioje pradedame darbą: išmokti ir išmokyti žinių bei pasaulio pažinimo, gebėjimų, suprasti painias formules ir atskirti melą nuo tiesos… Kiekvienas rugsėjis iš naujo nuspalvina mūsų kasdienybę naujų džiaugsmų ir rūpesčių spalvomis. Nauji mokslo metai – atsakingų darbų pradžia, reikalaujanti sutelktumo, atsakomybės. Dideli ir svarbūs darbai, kaip ir kasmet,  laukia mūsų visų – ir pačių mažiausiųjų – pirmokėlių, ir abiturientų, ir, žinoma, mokytojų.
…..Šių metų Mokslo ir žinių diena ypatinga Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijai – atidarytas naujas korpusas, kuriame mokysis pradinių klasių mokiniai, o taip pat nuo šiandien gimnazijoje pradėjo veikti ikimokyklinio ugdymo grupė ,,Bitutės“. Šiandienos šventę pradėjome Šv. Mišiomis, kurias aukojo Paberžės Švč. Jėzaus Širdies parapijos kunigas vikaras Juzef  Makut.  Džiugu, kad tokią svarbią dieną pas mus atvyko būrys garbingų svečių: Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Beata Maliušickają,  Paberžės Švč. Jėzaus Širdies parapijos kunigas vikaras Juzef Makut, Paberžės seniūno pavaduotojas, l. e. seniūno pareigas Voitech Drozd, UAB „Aukštinė“ generalinis direktorius Aleksandras Sidorovas. Gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė pasveikino visus susirinkusius į mokslo metų pradžios šventę, nuoširdžius padėkos žodžius tarė tiems, kas prisidėjo, kad šiandien mūsų gimnazijoje būtų atidarytas naujas korpusas. Svečiai linkėjo, kad gimnazija augtų, visada išliktų tokia, kokia yra šiandien – puoselėjanti etnokultūrines, tautines, pilietines tradicijas ir teikianti šiuolaikinius reikalavimus atitinkantį išsilavinimą. O mūsų gimnazistai visus šventės dalyvius džiugino dainomis, šokiais, pučiamųjų instrumentų skambesiu.
…..Paberžės Švč. Jėzaus Širdies parapijos kunigas vikaras Juzef Makut  pašventinto naująjį gimnazijos pastatą, o simbolinę atidarymo juostą perkirpo Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Beata Maliušickają, UAB „Aukštinė“ generalinis direktorius Aleksandras Sidorovas ir gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė.
…..Šventės pabaigoje visi susirinkusieji buvo pakviesti nusifotografuoti bendrai panoraminei nuotraukai, kuri įamžino naujo korpuso atidarymą.
…..Kiekvieni mokslo metai – tai atverčiama nauja knyga, kurią rašome visi kartu. Tad pripildykite šių metų knygą gyvybe, džiaugsmu ir kūrybingomis mintimis! Tegul ši ypatinga rudens šventė įkvepia dideliems siekiams ir kūrybai, o naujos erdvės suteikia dar daugiau galimybių pažinti, mokytis ir bendrauti.
…..
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos
Lina Mikutytė, Violeta Kaziūnienė, Marijana Prusakaitė – Semionova
Skip to content