Europos diena Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijoje #mepalietuva

…..Gegužės 9 d. visoje Europos Sąjungoje švenčiama Europos diena. 1950 m. gegužės 9 dieną Prancūzijos užsienio reikalų ministras Robertas Šumanas paskelbė suvienytos Europos idėją. Šumano deklaracijos paskelbimas laikomas Europos Sąjungos pradžia, o gegužės 9 dieną kasmet švenčiamas Europos gimtadienis. Mūsų gimnazija dalyvauja projekte ,,Mokyklos – Europos Parlamento ambasadorės“, kurio metu gilinamos žinios (istorijos pamokų metu) apie Europos parlamentą ir Europos Sąjungą, o gimnazijos bibliotekoje įkurtas informacinis centras.
…..Kasmet, minint Europos dieną, gimnazijoje vyksta renginiai. Šiemet Europos dienai paminėti buvo skirtos įvairios veiklos. Koridoriuose esančiuose televizorių ekranuose visą dieną buvo demonstruojami filmai, skirti Europos dienai, kurie mokinius ypač sudomindavo pertraukų metu. Istorijos pamokose mokiniai pasitikrino savo žinias apie ES valstybes, jų vėliavas bei istoriją, dalyvavo pokalbiuose ir diskusijose „Europos Sąjunga ir Lietuva“, taip pat žinias pasitikrino dalyvaudami  Kahoot žaidime.
…..Savo žinias apie Europos Sąjungą pasitikrino 5-8 ir I-IVG klasių mokiniai, dalyvaudami  „Europos egzamine“, kurį sudarė 10 klausimų. Klausimai buvo pateikti su atsakymų variantais, kuriuos reikėjo pasirinkti per kuo trumpesnį laiką. Maksimalus laikas atsakymui pasirinkti – 1 minutė.  „Europos egzamino“ klausimai buvo ne tik iš tradicinių egzamino temų apie Europos Sąjungos institucijas, kultūrų įvairovę, geografiją, istoriją, bet ir apie šių metų aktualijas: Europos žaliąją ir skaitmeninę pertvarką, jaunimo galimybes ir dalyvavimą demokratiniame gyvenime.
…..Smagu, kad prisidėjome prie vis populiarėjančios Europos dienos šventimo Lietuvoje.  Džiaugiamės ir didžiuojamės būdami europiečiai!!!
…..     
MEPA komandos nariai
Bibliotekininkė, istorijos vyresnioji mokytoja Renata Boguslavska
Skip to content