2020-2021 m. m. šauniausios klasės išvyka

…..Antrus metus iš eilės 7 klasės mokiniai iškovojo „Šauniausios klasės“ titulą. Po nelengvų karantininių mokslo metų ir ilgo buvimo namuose prie kompiuterių ekranų mokinių laukė ypatinga dovana – kelionė „Anykščiai – Biržai – istorijos ir pramogos“.
…..Drauge su gide Aušra, susėdę į organizatorių autobusiuką, septintokai patraukė Anykščių link. Jautėsi, kad mokiniai buvo išsiilgę gyvo bendravimo ir buvimo kartu, autobusiukas skambėjo nuo mokinių džiugaus klegesio ir dainų. Pasiekę pirmąjį kelionės tikslą, jie pasivaikščiojo prie Puntuko akmens (tai antras pagal dydį akmuo po Barstyčių akmens), nuo jo kilo į Medžių lajų taką (tai pirmasis takas Baltijos valstybėse ir visoje Rytų Europoje, kur galima pasivaikščioti medžių lajų lygyje).  Nuo apžvalgos bokšto grožėjosi A. Baranausko poemoje „Anykščių šilelis“ aprašytais gamtos vaizdais. Taip pat įsitikino  beždžionių tilto tvirtumu ir jo teikiamomis galimybėmis. Vėliau septintokai kopė ieškoti laimės prie J. Biliūno „Laimės žiburio“, kuris yra Liudiškių kalvos viršūnėje. Ten palaidotas ir pats rašytojas.
…..Po „laimės paieškų“ mokiniai patraukė prie įspūdingais vitražais puoštos Šv. Mato bažnyčios, tai aukščiausia dvinavė bažnyčia Lietuvoje. Viename iš bažnyčios bokštų įrengta apžvalgos aikštelė, į kurią užkopę mokiniai atsidūrė tiesiai po trimis bažnyčios varpais, o aplinkui matė nepakartojamus Šventosios upės slėnio panoramos vaizdus. Suvalgę picas ant upės kranto, toliau vyko į gilias tradicijas puoselėjantį Biržų kraštą. Mokiniai grožėjosi Biržų pilimi, pastatyta pietiniame Širvėnos ežero krante, grafams Tiškevičiams priklausiusiu Astravo dvaro ansambliu, įsikūrusiu prie seniausio Lietuvoje tvenkinio  Širvėnos dirbtinio ežero pakrantėje. Apžiūrėjo ilgiausią šalyje pėsčiųjų tiltą – užtvanką ir parką. Taip pat lankėsi Biržų krašte esančiame Kirkilų bokšte, į kurį užkopus nuo pusmėnulio formos apžvalgos aikštelės karštą vasaros dieną galima pamatyti, kaip karstinių ežerėlių vanduo nusidažo raudona spalva. Aplankė ir Karvės Olą – tai karstinė smegduobė su ola, esanti Biržų regioniniame parke (Karajimiškio kaime). Tai žinomiausias ir geriausiai ištirtas geologinis gamtos paminklas Šiaurės Lietuvoje.
…..Kupini nepakartojamų įspūdžių, su gera nuotaika ir dainomis mokiniai saugiai grįžo į namus. Septintokai dėkoja  gimnazijos rėmėjai kredito unijai ,,Saulėgrąža“ ir jos vadovui G. Piragiui už nepamirštamą išvyką, gidei Aušrai už įdomius pasakojimus ir nuoširdų bendravimą ir saugiai bei kantriai vežusiam vairuotojui.
…..
7 klasės vadovė, technologijų vyresnioji mokytoja Laima Juodėnienė
Skip to content