Lapkričio 16–ąją minime Tarptautinę tolerancijos dieną

…..Lapkričio 16–ąją minime Tarptautinę tolerancijos dieną. Mūsų gimnazija jau antrus metus iš eilės prisijungia prie Tarptautinės istorinio teisingumo komisijos iniciatyvos – Tarptautinės tolerancijos dienos minėjimo Lietuvoje.
…..
Šių metų iniciatyvos simbolis – TOLERANCIJOS RAKTAS
…..
…..RAKTAS – puikiai tinka atrakinti žmonių mintis, širdis, jausmus ir įsileisti į savo minčių ir širdies labirintą šalia esantį kitokį žmogų ne tik išvaizda ar amžiumi, bet ir kitokių pažiūrų ar turintį kitokią nuomonę. Kai kurie žmonės savo viduje yra pakantūs, supratingi, draugiški, geba suprasti kitą, bet ne visada tai atskleidžia, todėl kartais reikia turėti simbolinį raktą, kuriuo galime atrakinti žmogaus vidinį pasaulį ir padėti atsiskleisti šioms žmogaus savybėms. Tai padeda labiau suprasti vienas kitą ir užmegzti dialogą.
…..Šiandien, lapkričio 16 dieną, visa Vilniaus r. Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos bendruomenė koridoriuje esančiame stende galėjo susipažinti su mokytojų mintimis, kas jiems yra TOLERANCIJA. Kiekviena klasė paruošė „RAKTĄ Į KITO ŠIRDĮ“. Mokiniai panaudojo senus raktus, kepė širdies formos pyragą, darė pyragą iš keksiukų, drožė, piešė plakatus tolerancijos tema ir juos dekoravo įvairias raktais, gamino raktą bei širdį iš šieno. Nesvarbu, koks jis, medinis, popierinis, metalinis ar muzikinis – svarbiausia, kad jis pasiektų tikslą – IŠ ŠIRDIES Į ŠIRDĮ! Taip pat 6-8 ir I-IVG klasių mokiniai gimnazijos salėje žiūrėjo filmą „Džo smuikas“, kuriame rodoma, kad raktas į savo ir kito širdį – smuikas.
…..Kviečiame ir toliau daryti gerus darbus ne tik pažįstamiems ar mylimiems žmonėms, bet ir svetimiems bei kitokiems nei mes.
…..
…..Saugoki brangiausią širdies turtą – gerumą. Išmok duoti be dvejonių, prarasti be liūdesio, imti be godulio (Žorž Sand).
Skip to content