Stovyklaujame

…..Šauniai vasaros atostogas pradėjo Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijos mažieji. Septynioliktus metus iš eilės juos po savo vėliava subūrė vaikų vasaros dienos stovykla „Berželis“. Stovyklautojai sportavo, iškylavo, pramogavo, sužinojo ir išbandė daug naujų dalykų.
…..Birželio 1 d. vyko stovyklos atidarymas. Stovyklautojus pasveikino ir įspūdingų akimirkų palinkėjo  gimnazijos direktorė Violeta Dapkevičienė. Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet vaikai kūrė stovyklos emblemas. Jau pirmą stovyklavimo dieną vyko įvairios veiklos. Lavindami savitvarkos įgūdžius, mažieji mokėsi įvairių siuvimo dygsnių, įsisiūti sagas, tvarkingai susilankstyti ir susidėti drabužius.
…..Birželio 4 d. mūsų stovykloje svečiavosi eigulys Raimundas Ereminas. Jis vedė edukacinį užsiėmimą „Pasimatuok eigulio kepurę“, kur vaikai turėjo galimybę susipažinti su eigulio profesija. Be to, vaikai sužinojo, kokie gyvūnai ir paukščiai gyvena mūsų miškuose, mokėsi pėdsekystės gudrybių, prisiminė, kaip stovyklauti ir mėgautis gamta, jai nekenkiant.
…..Birželio 5 d. stovyklautojai dalyvavo  renginyje „Saugus vasarą ir internete“. Jie sužinojo, kaip saugiai ir tinkamai naudotis internetu, žaidė, vaidino, improvizavo.
…..Birželio 6 d. vaikai turėjo galimybę išbandyti savo jėgas netradicinėse sporto varžybose – varžėsi golfo turnyre. Galimybę susipažinti su šio žaidimo paslaptimis stovyklautojams padovanojo Europos geografinio centro golfo klubas.
…..Birželio 7-8 dienomis  keliavome į Vilniaus oro uostą. Vaikai pamatė keleiviams nematomas oro uosto zonas, iš arti stebėjo kylančius ir besileidžiančius lėktuvus. Susipažino su aviacijos saugumo skyriaus darbu,  bendravo  su priešgaisrinio gelbėjimo stoties pareigūnais, lankėsi ypatingai svarbių asmenų (VIP) terminale, užsuko į oro uosto operatyvinės valdymo grupės postą.
…..Birželio 11 d. vyko edukacinis keramikos užsiėmimas, kurį vedė tautodailininkė Margarita Čekolis. Savo kūrybines idėjas vaikai perteikė darbuose iš molio, kuriais pradžiugino savo artimuosius.
…..Birželio 12 d. – sporto diena. Vaikai, susiskirstę į komandas, išbandė savo jėgas įvairiose estafetėse, kliūčių ruožuose, žaidė mini futbolą. Veikloms vadovavo kūno kultūros mokytojas Valdemar Šaveiko.
…..Birželio 13 d. stovyklautojai savarankiškai galėjo pasirinkti įvairias menines veiklas: pinti ir austi juosteles, gaminti papuošalų dėžutes, dekoruoti ir dekupažuoti pieštukines.
…..Birželio 14 d. vykome į Dubingius. Mokiniai aplankė svarbiausią Asvejos regioninio parko vertybę – Dubingių piliavietę, gėrėjosi gamtos ramybe ir jos grožiu. Edukacinės-pažintinės ekskursijos metu vaikai  atliko praktines užduotis, žaidė žaidimus.
…..Gražia tradicija yra tapusi stovyklos uždarymo šventė. Už aktyvų dalyvavimą įvairiose edukacinėse ir pažintinėse veiklose visiems stovyklautojams buvo įteikti padėkos raštai ir atminimo dovanėlės.
…..Padėkoję stovykloje dirbusioms mokytojoms, palinkėję geros vasaros draugams, mažieji gimnazistai išsiskirstė atostogauti.
…..
Edita Voiničienė, pradinių klasių vyresnioji mokytoja
Rasa Jarumbauskienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė
Jolanta Jurkšaitienė, pradinių klasių vyresnioji mokytoja
Rima Vaitonienė, pradinių klasių vyresnioji mokytoja
Birutė Baušienė, priešmokyklinio ugdymo pedagogė metodininkė
Skip to content