Šeštokų išvyka

…..Birželio 1 dieną Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos šeštokai vyko į pažintinę – pramoginę išvyką. Lankėmės Genocido aukų muziejuje, kuris yra įsikūręs buvusiuose KGB rūmuose, kur penkiasdešimt metų buvo planuojami ir vykdomi sovietų nusikaltimai. Gidė Agnė mums papasakojo apie okupuotą Lietuvą, apie devynerius metus trukusį organizuotą partizaninį karą dėl nepriklausomos valstybės atkūrimo. Supažindinome su partizanų junginių teritorine struktūra ir karine organizacija, laisvės kovotojų kasdiene veikla ir buitimi, nelygia kova ir neišvengiamomis netektimis, taip pat sužinojome,  kur ir kaip buvo laidojami partizanai, kurie priešinosi tuometinei sovietų valdžiai.
…..Po edukacinės programos vykome į  ,,Plytinės“ kartodromą. Pagal tarptautinius reikalavimus rekonstruota „Plytinės“ kartodromo lenktynių trasa – iš tiesų tai puiki vieta smagiai praleisti laiką. Šeštokai iš pradžių kiek nedrąsiai spaudė akseleratoriaus pedalą, bet vėliau mėgavosi greičiu, azartu bei adrenalino antplūdžiu.
…..Atsigaivinę ledais, grįžome į gimnaziją. Mokiniai liko labai patenkinti išvyka, nes turiningai ir smagiai praleido laiką.
…..
6 klasės vadovas Valdemar Šaveiko
Skip to content