Akcija „Pertrauka tyloje“

…..Balandžio 23-27 dienomis Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijoje buvo vykdoma akcija „Pertrauka tyloje“, kurią inicijavo Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.
…..Šios akcijos tikslas – atkreipti dėmesį į visiems aktualią triukšmo problemą, ugdyti supratimą apie triukšmą, siekiant ne tik pabrėžti didesnį jautrumą neigiamam triukšmo poveikiui mokykloje, namuose, renginiuose, bet ir ugdyti atsakomybę dėl pačių keliamo triukšmo.
…..Visą savaitę pertrauka po pirmos pamokos gimnazijoje buvo PERTRAUKA TYLOJE. Šios pertraukos metu visa gimnazijos bendruomenė stengėsi netriukšmauti, nesikalbėti ir laiką leisti tyloje. Visi buvo kviečiami prisijungti prie veiklų tylos zonose. Technologijų kabinete vyko kūrybinės dirbtuvės, kur buvo veliama iš vilnos ir mėgaujamasi tyla. Bibliotekoje buvo rašomi laiškai sau ar draugui, spalvinamos mandalos bei skaitomos mėgstamos knygos tyloje. Koridoriuose ,,tylą saugojo“ tylos ambasadoriais tapę Mokinių tarybos nariai. Ypatingo susidomėjimo sulaukė rodomas tylusis kinas su legendine kino žvaigžde Čarliu Čaplinu.
…..Taip prasmingai Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijoje buvo paminėta Tarptautinė triukšmo diena. Visiems norime palinkėti, kad, ir pasibaigus šiai gražiai akcijai, saugotume tylą savyje ir savo aplinkoje.
…..Dėkojame visiems bendruomenės nariams, prisidėjusiems prie akcijos įgyvendinimo.
…..
Gimazijos psichologė Joana Butėnaitė
Skip to content