Projektas ,,Saldžios Kalėdos“

…..Jau penktus metus iš eilės prieš gražiausias metų šventes Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijos priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai ir pradinių klasių mokiniai dalyvavo projekte „Saldžios Kalėdos“. Integruotų pamokų metu mažieji piešė ir rašė laiškus Kalėdų Seneliui, mokėsi naujų giesmių, dainelių, žaidimų, šokių ir ratelių.
…..Veiklos vyko ne tik gimnazijoje, bet ir kitose edukacinėse erdvėse. Šiais metais   Vilniaus kameriniame teatre vaikai žiūrėjo „Detektyvinę Kalėdų istoriją“ ir susitiko su Kalėdų seneliu. Vaikų ir jaunimo centre dalyvavo piešinių konkurso „Balta pasaka“ apdovanojimų renginyje, taip pat šoko, žaidė žaidimus Eglutės įžiebimo šventėje, kurią vaikams organizavo Paberžės bendruomenė „Santara“.
…..Gimnazijoje vykusioje kalėdinėje mugėje vaikai prekiavo pačių keptais saldumynais, susitiko su  Paberžės šv. Mergelės Marijos bažnyčios vikaru Juzefu Makut.
…..Projekto pavadinimas įpareigojo pasigaminti ką nors saldaus. Todėl ir šiemet vyresnieji pradinukai kepė meduolius, o mažieji – priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai ir jaunesnieji pradinių klasių mokiniai –  juos margino. Šias saldžias dovanėles vaikai ruošė Paberžės globos namų gyventojams bei darbuotojams. Jas jaunieji gimnazistai įteikė šventinio koncerto metu, kurį parengė kartu su muzikos mokytoja metodininke Terese Vinslovaite ir šokių mokytoju Andriumi Meškausku.
…..Projektą vainikavo adventinės popietės, kurių metu vaikai prisiminė Advento papročius ir tradicijas, išmoko naujų būrimų, kuriuos galės atlikti Kūčių vakarą.
…..Palinkėję vieni kitiems gražių ir šiltų švenčių, mažieji projekto dalyviai išsiskirstė atostogauti.
…..
Pradinių klasių mokytojos
Skip to content