Edukacinė pažintinė išvyka ,,Nepažinti Trakai“

…..Gruodžio 20 dieną mūsų gimnazijos 1-8 ir I-IVG  klasių mokiniai vyko į edukacinę pažintinę kelionę į Trakus. Tai graži gimnazijos kalėdinė dovana geriausiai besimokantiems, aktyviausiems, padariusiems pažangą moksle mokiniams.
…..Edukacinių veiklų Trakuose tikslas – ugdyti mokinių etines, kūrybines, komunikavimo, pažinimo, sveikos gyvensenos ir pilietiškumo kompetencijas.
…..Edukacinė pažintinė išvyka prasidėjo apžvalgine ekskursija po Trakus. Mokiniai prisiminė ežerų, supančių miestą, pavadinimus, susipažino su Trakuose gyvenančių tautinių mažumų – karaimų ir totorių – tradicijomis, gyvenamųjų namų architektūra, apžiūrėjo jų maldos namus.

…..Trakų pilyje vyresniųjų klasių mokiniai dalyvavo edukaciniame užsiėmime ,,Riterystė viduramžių laikotarpyje“. Mokiniai susipažino su riterių luomo atsiradimo istorija, riterių ugdymo tradicijomis, klajojančio riterio simbolika, sužinojo, kaip riteriai buvo vaizduojami viduramžių laikotarpio literatūroje. Taip pat buvo pristatyti žymiausi viduramžių laikotarpio riterių ordinai. Dalyviai sužinojo, kur Lietuvoje buvo riterijos židinys, ir dalyvavo ,,įšventinimo į riterius“ rituale, matavosi riterių tunikas, šarvus, batus ir apžiūrėjo kalavijus. Tunika svėrė 10 kilogramų, todėl po ritualo  ,,įšventintiems riteriams“ buvo sunku atsistoti.
…..Jaunesniųjų klasių mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje ,,Pasaka Trakų pilyje“. Jie klausėsi legendų apie Trakus, vėliau piešė legendų iliustracijas bei pristatė draugams tai, ką pavaizdavo savo darbuose. Kūrybingiausi dalyviai buvo apdovanoti.
…..Po edukacinių užsiėmimų mokinių laukė pramogos ir sveikos gyvensenos užsiėmimai vandens  pramogų komplekse ,,Trasalis – Trakai Resort and SPA“. Mokiniai mėgavosi gaiviu oru druskų kambariuose, praktiškai pajuto druskos naudą kvėpavimo takams ir sužinojo holoterapijos naudą žmogaus organizmui.
…..Po meditacijų druskų kambariuose mokiniai turėjo galimybę smagiai pasimankštinti tiek su kamuoliais, tiek ir be jų ,,Trasalio“ aerobikos salėse. Bet pati maloniausia pramoga – vandens  procedūros ir pirtys. Gimnazistai galėjo lepintis pirtyse, atsipalaiduoti sūkurinėse voniose, žaisti žaidimus baseine, leistis žemyn nuo ,,linksmųjų vandens  kalnelių“.
…..Po vandens procedūrų mūsų dar laukė boulingo takeliai. Nors buvome pavargę, kupini įspūdžių ir šiek tiek išalkę, bet, pasistiprinę kibinais ir sultiniu, smagiai leidome laiką žaisdami boulingą. Pasibaigus visoms pramogoms, pavargę, bet laimingi grįžome namo.
…..Laikas Trakuose prabėgo labai greitai. Kelionės ,,Nepažinti Trakai” metu mokiniai patyrė daug gerų emocijų ir atskleidė savo kūrybines galias. Grįžome kupini  ryžto siekti dar geresnių ugdymosi  rezultatų ir garsinti  gimnaziją gražiais projektais bei  gerais darbais.
…..
…..Mokinių atsiliepimai apie išvyką:
,,Buvo įdomu bendrauti su pradinukais vandens parke. Prisiminiau vaikystę. Vaikai tokie įdomūs ir judrūs“;
,,Pirtis buvo tiesiog puiki“;
,,Pirmą kartą buvau druskų kambaryje, bet patiko. Pailsėjau“;
,,Viskas buvo labai faina“;
,,Daug laiko praleidau sūkurinėje vonioje“;
,,Aerobikos treniruotė pareikalavo daug jėgų“;
,,Labiausiai patiko užsiėmimai Trakų pilyje“;
,,Patiko vaidinti ,,įšventintoją“;
,,Po ,,įšventinimo į riterius“ mūsų vaikinai surimtėjo“;
,,Labiausiai patiko vandens parke, ypač mėlynasis kalnelis“;
,,Ačiū už gerai praleistą laiką!“
…..
Biologijos mokytoja metodininkė Regina Stankevičienė
Pradinių klasių vyresnioji mokytoja  Jolanta Jurkšaitienė
Pradinių klasių vyresnioji mokytoja Rima Vaitonienė
Kūno kultūros mokytojas Valdemaras Šaveiko
Skip to content